Verrassende koploper in strijd om kleurentelevisie Jan Roose

De jacht op de kleurentelevisie van Jan Roose is geopend! Na 1 maand tellen hebben we een verrassende koploper in het klassement! Wie het is lees je hieronder in de bijdrage van Jan zelf. Overigens duikt een verrassende naam op in het klassement, de man die absoluut niet mee zou doen heeft zich toch aangemeld, niemand minder dan John Guequierre. Het schijnt dat hij op zijn huidige tv bepaalde niet nader te noemen zenders niet meer kan ontvangen en hij hoopt dat Jan er een compleet zenderpakket bij doet.

door Jan Roose

Na de oproep om je wedstrijden door te mailen is er ruim een week verstreken, dus tijd om een eerste balans op te maken. Ik had gerekend op 30 á 40 aanmeldingen voor de maand januari met in het achterhoofd het idee dat deze wedstrijd in de loop van het jaar nog een beetje moet groeien.

Veel hardlopers zien er nu nog niets in, maar merken misschien na een paar maanden dat ze toch wel aardig wat wedstrijden hebben gelopen om in de rangschikking opgenomen te worden. Kun je dan nog meedoen? Zeker wel, maar ergens moet ik natuurlijk een grens trekken, want anders krijg je steeds een totaal vertekende tussenstand. Je kunt het hele jaar elke maand je wedstrijden opgeven, maar na 1 mei tel ik de wedstrijden van 2 maanden of langer geleden niet meer mee. Uiteraard maak je dan weinig kans op de eindzege, maar kwartaalkampioen kun je altijd nog worden en bijdragen aan een clubklassement is ook mogelijk. Voor de maand januari hebben 18 hardlopers, waaronder een atleet uit België, hun wedstrijden aan mij doorgegeven en dat valt toch een beetje tegen gezien de vele positieve reacties direct na het opperen van dit idee.

Bij de mannen zijn de aanstichters van deze ludieke wedstrijd ook direct de koplopers. Maurice Steketee uit Middelburg en John Guequierre van Dynamica scoorden beiden 5 wedstrijden, waarvan 4 dezelfde. Maurice kon in Westdorpe vanwege andere verplichtingen niet meedoen en John moest een keer opgeven vanwege een opkomend griepje.

Daarna volgt Marco Olivier uit Vlissingen met 4 wedstrijden als 3e. Bij de dames is er zelfs een loopster, die beide mannelijke wedstrijdverzamelaars overtreft. Madeleine Rommers uitkomend voor Loopgroep Zeeland verzamelde in januari 6 wedstrijden. Madeleine koos bij verschillende van deze wedstrijden voor de kortste afstand en dat telt net zo zwaar. Ik juich het lopen van relatief korte afstanden zelfs toe.

Zij wordt gevolgd door Gisela Nijsse AV’56 en Rosette Verkaart uit Vlissingen met 3 wedstrijden en Krista de Kam AV’56 met 1 wedstrijd. Bij de dames helaas nog maar 4 aanmeldingen, terwijl toch meerdere dames aan 3 wedstrijden hebben deelgenomen. Toch nog een keer vermelden dat ook de jeugd mee kan doen. Zelfs indoorwedstrijden, waarbij ze aan kogelstoten en hoogspringen hebben meegedaan, mogen ze opgeven. Dat geldt deze zomer ook voor de baanwedstrijden.

Als ik even op een paar sites kijk, komen verschillende jongeren zo al aan 2 tot 3 wedstrijden en dat geldt met alleen loopwedstrijden dus ook voor veel andere atleten. Erwin Harmes heeft volgens mij zelfs 4 wedstrijden gelopen in januari, maar ze moeten het wel aan mij doorgeven, want ik kan het moeilijk voor iedereen gaan bijhouden. De laatste wedstrijd van februari is mogelijk op de 29ste ( Kustcross in Vlissingen of Scheldeloop in Terneuzen) en dat is tevens de laatste dag van deze maand.

Geef dus in de eerste week van maart je wedstrijden van februari aan mij door. En wie het nog niet gedaan heeft, kan ook die van januari nog steeds vermelden. Volgende overzicht rond 7 maart. En in februari is er natuurlijk ook de Kapellecross op de 23e. Nee, voor deelname aan een JARO wedstrijd krijg je geen bonuspunten en ik weet dat veel lopers in voorbereiding op een marathon de halve marathon in Axel op zaterdag 22 februari lopen. Ik zet dat zelfs in schema’s. Bij de Kapellecross is er echter ook een afstand van bijna 2 km en dat moet toch een dag na een pittige wedstrijd nog lukken. Zo scoor je dat weekend in ieder geval 2 wedstrijden.

VOORLOPIGE TOP 10 MANNEN ( bij gelijke stand staan namen op alfabetische volgorde )

John Guequierre en Maurice Steketee: 5 wedstrijden
Marco Olivier: 4 wedstrijden,
Lion Baas en Arnoud Rijk: 3 wedstrijden
Arthur van Aartsen, Kobus Botman, Jorn Helskens, Hans Minnaard, Manfred Scheiber en Wim van Sparrentak: 2 wedstrijden.

Een gedachte over “Verrassende koploper in strijd om kleurentelevisie Jan Roose

  1. Het bericht over de tussenstand heeft toch de nodige hardlopers doen besluiten om ook mee te doen aan deze ludieke competitie. Een dag later zijn er namelijk al 5 mails met opgaven. Een paar hebben zelfs hun wedstrijden van 1 en/of 2 februari er al bijgezet, maar dat hoeft pas in de eerste week van maart met de andere wedstrijden van de tweede maand. Aan de voorlopige top 3 bij dames en heren verandert het verder niets. Het aantal hardlopers met 3 en 2 wedstrijden is alleen een beetje groter geworden. Ik heb ook een voorlopige stand voor het overall ploegenklassement. Dynamica heeft daar de leiding met 19 wedstrijden, gevolgd door AV’56 met 9 wedstrijden en Loopgroep Zeeland met 6 wedstrijden. Nog een keer vermelden, dat deze ploegenprijs van € 1000,- voor de club of loopgroep met de meeste deelnames in 2020 alleen wordt uitgereikt als er eind december minimaal 100 hardlopers v/m aan deze competitie hebben meegedaan. Ook al is het maar met een paar wedstrijden. Aarzel dus niet en geef dit weekend je wedstrijden van januari aan mij jacroose@hetnet.nl door. Ook al maak jezelf geen kans, je helpt misschien je club of loopgroep aan een mooi bedrag.

Plaats een reactie