Te kakken gezet in 15 km van Wolphaartsdijk

38926586_1666569946785879_32404497456168960_o

foto Johnny Stuurman

door Maurice Steketee
Toegegeven. Ik hou er wel van om zo af en toe andere lopers op dit blog te kakken te zetten, maar gisteren tijdens de 15 km van Wolphaartsdijk was ik zelf aan de beurt en werd ik hiervoor genadeloos afgestraft. Omdat ik deze deceptie als een echte man wil dragen, hieronder meer details.  Zit u niet te wachten op een smeuïg verhaal op deze zondagavond, lees dan maar een andere keer verder.

Heel de week keek ik al uit naar deze legendarische wedstrijd die nieuw leven was ingeblazen. Ik had er gehoopt mijn pr aan te scherpen en voor het eerst onder de 1.05 te lopen. De vorm was er. Dinsdagavond behaalde ik bij een temperatuur van 30 graden nota bene een podiumplaats (2e!) in de eveneens legendarische Zomerloop van Zuidzande op de middellange afstand. Een unicum! Ok, er liep maar een man of 35 en een enkele dame mee op deze afstand, maar toch: een podiumplek is een podiumplek!

Die pakken ze me niet meer af. De felicitaties stroomden werkelijk binnen (not).

Maar van al die euforie was gisteren geen sprake. Op weg naar Wolphaartsdijk kreeg ik een appje met een erg triest bericht en daardoor waren m’n gedachten er al niet helemaal meer bij. Aangekomen bij het dorpshuis bleek m’n startnummer niet klaar te liggen, terwijl ik toch echt had voor-ingeschreven en netjes had betaald. Maar het grootste probleem was van heel andere grootte. M’n buik was al heel de ochtend aan het rommelen, een soort van code oranje. Een stemmetje in m’n hoofd zei dat het beter was om niet te gaan starten, maar eigenwijs als ik ben dacht ik dat het wel over zou gaan tijdens het lopen (wat natuurlijk een illusie bleek).

In het eerste rondje ging het allemaal nog wel en lag ik nog op schema voor een mooi pr. Maar daarna raakten de benen ineens vermoeid, kreeg ik last van beide hamstrings (misschien iets te fanatiek geweest in Zuidzande) en sloegen m’n darmen bij elke stap die ik zette meer en meer op hol.

‘Dit gaat niet meer goedkomen’, wist ik bij de finish van rondje twee. Tegen beter weten in (het tempo was al flink ingekakt) begon ik aan rondje drie, maar daarna hield ik het niet meer. Om een slakkenspoor om de weg te voorkomen liep ik linea recta naar het kleinste kamertje van het dorpshuis. Om met de woorden van John Guequierre te spreken: hij tikte bijna tegen het katoen. Als u begrijpt wat ik bedoel.

Menig loper duikt in zo’n situatie de bosjes in, maar daar pas ik voor. Voor je het weet loopt Johnny Stuurman met zijn camera voorbij en ben ik zwaar de pineut.

Gelukkig was ik er op tijd bij en zijn er verder geen gekke dingen gebeurd. Ik overwoog zelfs nog even opnieuw weer in te stappen en aan ronde vier te beginnen, maar eigenlijk was ik er ook wel klaar mee. Dus snel maar alles vergeten en vergeven en op naar de volgende loop, alhoewel ik het liefst dit hele verhaal in de doofpot had gestopt, maar goed…. even door de zure appel heen bijten. Kak.

Het enige wat ik hoop is dat ik volgend jaar revanche kan nemen in Wolphaartsdijk. M’n angst voor saaie rondjes bleek onterecht. Er was bijzonder veel publiek op de been en ook de sfeer was prima. Ik hoop dat we niet weer een kleine twintig jaar moeten wachten op de 15 km van Wolphaartsdijk en dat de wedstrijd volgend jaar weer op de kalender staat. Iedereen was enthousiast dat deze legendarische loop nieuw leven is ingeblazen, dus daar kan het niet aan liggen. Kan ik me al inschrijven?

 

 

 

Advertenties

2 gedachten over “Te kakken gezet in 15 km van Wolphaartsdijk

  1. Hopelijk is de maag van Maurice komende vrijdag weer in orde, zodat hij mee kan doen aan de baanwedstrijd in Goes. Daar kun je al wel voor inschrijven. Dat is maar 3000 meter ( je kunt ook kiezen voor de 1500 meter, maar daar geldt een limiet van 6 minuten ) en opkomende “katoentikkers” hebben bij zo’n korte inspanning niet de tijd om buiten te komen. Deze 1500 en 3000 meter staan ook open voor niet leden van de atletiekunie, maar gebleken is dat ze problemen hebben bij het voorinschrijven. Het verplichte veld “vereniging” kunnen ze uiteraard niet invullen en dan stokt de inschrijving. Je kunt dat wellicht omzeilen door bij land België in te vullen en anders stuur je alle gegeven naar mij. Dat betekent naam, vrouw of man, geboortedatum, woonplaats en afstand + richttijd naar jacroose@hetnet.nl. Wel voor dinsdag 14 augustus 17.00 uur, want om 18.00 uur sluit de voorinschrijving bij AV’56 en als er geen 75 deelnemers op de lijst staan gaat het waarschijnlijk niet door. Nu staat de teller op 62. Inschrijven voor de 9e FysioKapelleloop in Kapelle op vrijdag 24 augustus kan op hetzelfde adres en dat gaat ongeacht het aantal voorinschrijvingen zeker door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s