Drie dagen hardlopen. Wie durft te starten tussen de kanonnen?

20180613_145812

door Maurice Steketee
Alweer voor het derde jaar op rij organiseert een klein clubje hardlopers de Zeeuwse Hardloop3daagse. Vanuit heel Nederland en België komen ook dit jaar weer hardlopers naar het evenement toe. Zelf help ik ook een beetje mee en dat is erg leuk om te doen.

Vooral het bedenken van de parkoersen is elk jaar weer een hele uitdaging. Het mag allesbehalve standaard en saai zijn is ons uitgangspunt. Het eerste jaar gingen we met een rondvaartboot naar een eiland in het Veerse Meer, de Haringvreter. Vorig jaar liepen we een verrassend rondje langs de zeehonden op Neeltje Jans. En dit jaar hebben we Fort Rammekens in Ritthem voor een paar uur afgehuurd van Staatsbosbeheer. De start zal op 24 augustus in dit eeuwenoude zeefort plaatsvinden om 16.00 uur. Je kunt meteen het hele fort bezoeken, dit zit bij de prijs inbegrepen.

Inmiddels hebben zo’n 140 atleten zich ingeschreven en binnen nu en een paar dagen sluit de voorinschrijving. Klik hier om te zien wie er al meedoen.  

Op zaterdag lopen de deelnemers van de 3daagse traditiegetrouw de halve marathon van Burgh-Haamstede die georganiseerd wordt door Delta Sport. Je kunt hier ook los voor inschrijven. Op zondag sluiten we af op Neeltje Jans, waar een (gedeeltelijk) nieuw parkoers is uitgezet dat op de lange afstand onder meer langs de grootste radartoren van Nederland gaat. Ook kun je waarschijnlijk weer zeehonden spotten.

Er zijn nog enkele startnummers beschikbaar omdat er een  limiet is aan het aantal mensen dat in Fort Rammekens mag zijn.

Wil je meer info? Ga dan naar www.hardloop3daagse.nl

Inschrijven: https://www.inschrijvenzeeland.nl/evenement.php?event_id=149

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s