Poepen voor de Kippenloop…met nog 5 minuten voor de start…

kippenloop

John Guequierre toont trots zijn twee kippetjes.

door Maurice Steketee
Hij liep maar wat onrustig heen en weer te beren vlak voor de start van de Kippenloop, gisteravond in het Belgische Assenede. ,,Is er wat John”, vroeg ik, zo’n vijf minuten voordat het startschot zou klinken. ,,Ik moet poepen”, was zo’n beetje het enige wat er nog uitkwam.

,,En als ik moet poepen, kan ik niet lopen.” Zijn gezicht stond op onweer. Hardloopwedstrijd tweeduizendnogwat was in gevaar. En hiervoor hadden we niet een uur in de bloedhete auto gezeten. Hans Minnaard, Mia van Belle, de twee andere Zeeuwen die mee waren gegaan, keken elkaar eens aan en wisten; dit gaat niet meer goed komen. ,,Hoelang heb ik nog”, vroeg John ineens. ,,Nou, een minuut of vijf. En de dichtstbijzijnde dixie bij de feesttent is zeker 300 meter lopen.”

,,Dat redt -ie nooit”, had Mia al uitgerekend, maar toch was John met de staart tussen de benen ineens vertrokken. Ik had me inmiddels al in het startvak opgesteld en de starter gaf aan dat we over een minuutje zouden gaan starten. Maar toen gebeurde het ongelooflijke. We waren nog net niet aan het aftellen van 3 naar 1 of er werd op m’n schouder getikt. En wie stond daar voor m’n neus: John! ,,Ik ben het kwijt hoor”, zei hij zichtbaar opgelucht en zeker twee kilo lichter. ,,Huh”, was ik het enige wat ik stamelde. ,,Jaja”, riep John. ,,Er zaten daar een paar Belgen in de tuin te genieten van een lekker pintje en ik heb gevraagd of ik ff bij hen naar ’t toilet mocht. En dat was geen probleem hoor! Ze hadden een schuur en daar ben ik geweest.”

Er was geen tijd meer om te vragen of hij wel z’n handen had gewassen, want daar klonk het startschot al. En weg was John. Alsof er niks gebeurt was. Hij werd zelfs nog eerste in zijn categorie Mannen 65, maar helaas voor John was er geen prijsuitreiking. Wel ging iedereen met een kip naar huis en dat maakte de dag toch nog goed.

Wilt u ook eens mee op zo’n hardloopavontuur in Belgie, geef je dan op bij John!

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Poepen voor de Kippenloop…met nog 5 minuten voor de start…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s