Siberische beer op oorlogspad in Massaloop

20170211_151807

door Maurice Steketee
De Siberische beer sloeg zaterdag weer eens toe. Dit keer was de Massaloop in Oostkapelle het slachtoffer. Veel hardlopers kozen ervoor om bij de kachel te blijven zitten, alleen de echte verslaafden reisden af naar de Walcherse kust.

Daardoor was het helaas minder druk dan normaal. Best jammer, want de Massaloop is echt een prachtige loop door het bos en over de duinen. Bovendien was het decor schilderachtig, want we liepen in een witte wereld. Om ons heen was alles ondergesneeuwd. Opvallend genoeg waren de bos- en duinpaden brandschoon en prima te belopen. Het gerucht ging even dat organisatoren Hans Corbijn en Adri Koole het parkoers ’s ochtends vroeg sneeuwvrij hadden gemaakt, maar waarschijnlijker is dat de Siberische beer de Massaloop gewoon goed gezind was.

De loop ging dus gewoon door en dat was niet meer dan terecht. Ja, het was wel flink afzien, want de wind geselde de lopers die wel uit hun luie, warme stoel waren gekomen. Vooral halverwege sloeg de Siberische beer keihard toe. In de duinen tussen Domburg en Oostkapelle had hij zich verstopt en blies een ijskoude stroom lucht vol in het gezicht. Hij was duidelijk op oorlogspad. Met schrale lippen en een versteend gezicht kwam de ene na de andere loper over de finish.

Een dag later was de Zwinstedenloop en ik begreep dat de Siberische beer ook daar opdook. Ook hier werden de honderden deelnemers getrakteerd op een ijskoude luchtstroom.

Het contrast met een week eerder was enorm. Toen liep ik in Den Haag de CPC en waren de omstandigheden lente-achtig met een graad of 13. Gelukkig is de Siberische beer weer de provincie uit en wat mij betreft blijft ie ook nog een tijdje weg.

Advertenties

Een gedachte over “Siberische beer op oorlogspad in Massaloop

  1. Prima wedstrijd
    Goed stuk Maurice , heb er gisteren in mijn berichten ook wat over gezegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s