Onder de lopers in de City Trail

ldmcitytrail2

foto Lex de Meester

door Wendy de Jong
Het eerste doel dat ik mezelf heb gesteld sinds ik weer ben begonnen met hardlopen, is behaald.  Ik heb zondag meegedaan aan de City Trail in Vlissingen. Een perfect eerste loopje om weer op te bouwen na een zwangerschap. Geen druk om te presteren, gewoon voor de gezelligheid.

Ik vond het fijn om weer onder de lopers te zijn en natuurlijk blijft het ook leuk om te komen op plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt, zoals in de Zeevaartschool en in het ziekenhuis. De vele trappen in het parcours waren nog best een uitdaging. Mijn kuitspieren protesteerden de volgende dag een beetje.
De afstand, negen kilometer, heb ik vorig weekend ook al aangetikt tijdens een training. Het zij in een rustig tempo, sneller worden is mijn volgende punt van aandacht. Misschien kan ik er met een paar intervaltrainingen voor zorgen dat ik straks in ieder geval die tiende kilometer ook binnen het uur kan lopen. Af en toe aan een wedstrijd meedoen, zal daar ook zeker aan bijdragen. Iets waar ik veel zin in heb, nu de lente is begonnen.
De Meidoornloop in Nisse, als alles in bloei staat, staat hoog op mijn lijstje. Met een beetje geluk loop ik dan sneller dan twee jaar geleden, mits het niet te warm wordt. Ik weet dat sommige lopers er juist bij zweren, maar mijn prestaties komt het niet ten goede. Sterker nog, ik heb de afgelopen weken juist gemerkt dat ik goed gedij in de kou. Met die Siberische beer twee weken geleden had ik aan het einde van mijn rondje nog wat energie over voor een extra kilometer. Een thermoshirt onder mijn normale kleding was voldoende om mij warm te houden, al was het  de eerste kilometers wel een beetje afzien toen ik nog niet voldoende opgewarmd was.
Zoals het er nu naar uitziet wordt het ook dit weekend weer koud. Misschien een goed moment voor mij om de tien kilometer aan te tikken. Als ik die afstand eenmaal in de pocket heb, ga ik werken aan mijn snelheid. Een goed moment om eens te kijken wat voor leuke wedstrijden er de komende maanden allemaal in het verschiet liggen in aanloop naar de Hardloop Driedaagse. Een deel van het parcours, op Neeltje Jans, heb ik overigens al wandelend verkend. Een prachtige plek, waar ik hoop in augustus nog eens op hardloopschoenen te komen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s