Kluuncross door het Nollebos

IMG_0222

foto Arjan Schotanus

door Maurice Steketee
Het liefst was ik zaterdagmiddag een rondje gaan schaatsen, maar door de invallende dooi zat dat er niet in. Bovendien was het de laatste wedstrijd van de Zeeuwse crosscompetitie en daar stond voor mij nogal wat op het spel. Ik dreigde namelijk op de laatste plek te belanden in mijn leeftijdscategorie en dat was niet onopgemerkt gebleven (helaas). 

Zaterdagavond ging al de telefoon. Gewoon laten bellen. Maar zondag ging ie opnieuw, zelfde nummer. Ik kon er niet meer onderuit. Het was een collegaloper, die even wat zout in de wonden wilde strooien. ,,Gefeliciteerd met je laatste plek.” De verbinding viel daarna ineens weg…

De Kustcross werd er zaterdag één om niet snel te vergeten. Zou het de laatste editie zijn, want hoe lang kunnen we nog rennen door het Nollesbos? Na de gemeenteraadsverkiezingen weten we meer. Het zou natuurlijk eeuwig zonde zijn als ook dit stukje natuur sneuvelt ten faveure van een trits vakantiehuisjes. Het decor was zaterdag voor een mooie, stevige cross. Het laatste restje sneeuw legde een mooi wit laagje over de paden en rietkragen. Op het eerste gezicht leek het parkoers prima te belopen, maar wie dacht hier gewoon op volle snelheid overheen te kunnen denderen, kwam van een koude kermis thuis. Althans, voor vooral de deelnemers die niet op spikes of trailschoenen liepen was het flink zwoegen en krabben.

Na een paar honderd meter wist ik al dat dit niet mijn middag ging worden. Het had meer met klunen dan met hardlopen te maken op het glibberen en glijden-parkoers. Om me heen zag (en hoorde) ik verschillende lopers onderuitgaan, oppassen dus! Ik besloot niet te veel risico te nemen en de Kluuncross rustig uit te lopen. Ik weet niet hoe het met de andere Kluuncrossers is, maar nu – een paar dagen later – heb ik nog steeds spierpijn. M’n hamstrings voelen als spaghettislierten die te lang in de pan hebben gelegen. En die laatste plek verzacht de pijn ook al niet. Laat het voorjaar maar snel beginnen.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s