Hardlopen na de zwangerschap

Wendy

Mijn collega Wendy de Jong heeft het blogstokje overgenomen van Marjoleine. Ze gaat de komende maanden bloggen over haar hardloopavonturen en stelt zich hieronder voor.

Mijn naam is Wendy de Jong, ik ben 34 jaar en ik woon in Middelburg. Ik ben werkzaam als eindredacteur bij de PZC. Daarnaast ben ik moeder van twee zoontjes van 0 en 3 jaar. In mijn vrije tijd loop ik graag hard. Ik doe dat zo’n twee keer per week. Soms met iemand samen, maar vanwege mijn onregelmatige werktijden valt dat lastig te plannen.

Ik ben geen marathonloper, de tien kilometer is mijn favoriete afstand. Af en toe pak ik een wedstrijd mee. In het verleden heb ik meegedaan aan bijvoorbeeld de Ladiesrun, de Meidoornloop, de Zakloop, de Rammekensloop en voor de afwisseling soms een citytrail. Al is dat meer voor de lol. Ik ben geen uitblinker. Als ik tien kilometer loop binnen een uur ben ik tevreden, al probeer ik er met een wedstrijd natuurlijk wel meer uit te slepen. Ongeveer een jaar geleden liep ik voor het laatst tijdens de Citytrail in Antwerpen. Ik was toen een paar weken zwanger. Eind oktober is mijn zoontje geboren en in januari heb ik het hardlopen weer opgepakt. Omdat ik het leuk vind om ergens naartoe te werken, heb ik mijzelf nu een doel gesteld. Eind augustus wil ik meedoen aan de Hardloop Driedaagse.  Van mijn vorderingen, de hoogte- en dieptepunten, houd ik jullie de komende maanden via dit blog op de hoogte.

Afgelopen weekend heb ik het bezegeld, samen met een vriendin. Met een stevige handdruk. Ik ga dit jaar meedoen aan de Hardloop driedaagse. De inschrijving is nog niet geopend, maar als t zover is, leg ik mijn deelname vast. In 2016 stond ik vrienden en kennissen aan te moedigen langs de zijlijn en in 2017 opnieuw. Nu wil ik het graag zelf ervaren. Ik ben niet het type dat snel afhaakt, dus als ik ergens voor ga dan doe ik dat ook voor de volle honderd procent. Mijn grootste uitdaging is om in mijn drukke bestaan voldoende tijd vrij te maken om te kunnen trainen.

Zware kluif

Net zoals na mijn eerste zwangerschap, ben ik tijdens de eerste training gaan hardlopen tot ik niet meer kon. Om even te kijken waar ik conditioneel sta. Een paar maanden niets doen, zwaarder worden, een bevalling en de daarop volgende gebroken nachten zijn nou niet de ideale omstandigheden om je conditie op peil te houden. Dat eerste rondje viel dan ook flink tegen. Al tijdens het lopen voelde ik allerlei pijntjes opkomen. Ik hield het maar zo’n kilometer vol. Dat wordt een zware kluif, dacht ik, maar opvallend genoeg had ik van die ongemakken de keer erop al niet meer zo’n last. Ik liep drie kilometer zonder te stoppen. Weliswaar op het gemakje, maar toch. In de weken die volgden ben ik het verder gaan uitbouwen tot ruim zes kilometer per keer. Al met al blijkt er toch best nog wel wat over te zijn van mijn conditie. Het liefst wil ik zo snel mogelijk weer minstens tien kilometer kunnen lopen, maar ik weet dat het beter is om rustig op te bouwen. Een blessure is wel het laatste waar ik op zit te wachten nadat ik er zo lang uit ben geweest.

Doorzettingsvermogen

De Hardloop driedaagse is gelukkig nog ver weg, maar aan mijn doorzettingsvermogen zal het echt niet liggen. Gisteren liep ik nog een rondje van vijf kilometer na het werk. Jongste kind gevoed, pannen op het vuur voor het avondeten en gaan! De grootste uitdaging voor mij zit ’m denk ik in voldoende tijd vinden om te kunnen trainen. Met een jong gezin en een drukke baan is dat soms wat lastig. Maar ik ga ervoor. Met de lente voor de deur en met af en toe een leuk loopje in t verschiet,  moet dat zeker lukken. De eerste trail staat al gepland. 11 maart loop ik mee in Vlissingen. Op het gemakje, sneller worden is van latere zorg.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s