John Guequierre verliest zakdoek in Kerstloop

start kerstloop dishoek

De start van de Kerstloop. foto Ruben Oreel

door Maurice Steketee
Soms liggen de onderwerpen voor het oprapen voor een nieuw blog, soms ook niet.  Meestal vraag ik na afloop aan verschillende atleten om wat munitie. Zo ook na afloop van de Kerstloop. ,,Is er nog wat bijzonders gebeurd vandaag?”, riep ik door de strandtent. Het bleef even stil. Totdat John Guequierre zijn vinger opstak. ,,Ik ben m’n zakdoek onderweg verloren!” 

Normaal gesproken was dit feit hier onvermeld gebleven, ware het niet dat het een heel bijzonder exemplaar is, een boerenbontzakdoek uit 1967 met een hoop emotionele waarde die John al meer dan 2000 wedstrijden bij zich draagt. Nooit gewassen ook. Ik hoopte dat de zakdoek de zee zou zijn ingewaaid en meegenomen door de hoge golven. Dat had het verhaal wat spectaculairder gemaakt. Maar helaas…. ,,Ik ben teruggelopen en had ‘m al snel weer te pakken. Het kostte me wel twee minuten.” Tot zover.

Het had hier ook kunnen gaan over Arthur van Aartsen, die bijna zijn maaginhoud op het laatste stukje zand bij de finish deponeerde (,,Het kerstdiner kwam er bijna uit”), maar daar zit ook niemand op te wachten. Na wat opbeurende woorden en een bakje snert ging hij overigens toch met een tevreden gevoel naar huis en was hij zelfs optimistisch over 2018. ,,Ik hoop dat de 7 magere jaren nu voorbij zijn.”

Nee, het was een vrij rustige Kerstloop. Het ophalen van de startnummers verliep vrijwel vlekkeloos, ondanks de enorme drukte. Er werd voor de verandering daardoor op tijd gestart en er liep ook niemand verkeerd, voor zo ver bekend. Het was dus maar een saaie middag daar in Dishoek. Het was in tegenstelling tot vorig jaar ook geen hoog water en ook de wind, die af en toe stevig aantrok, stond ook nog eens vrij gunstig. Alleen de paalhoofden deden weer van zich spreken. Zo ging na afloop het gerucht dat een hardloper uut Yese vast was komen te zitten, maar aangezien er geen bewijs is laten we ook dit maar onvermeld.

Eigenlijk waren alle ingrediënten voor een supersnelle Kerstloop dus wel aanwezig. Dat blijkt ook wel uit de gelopen tijden, al durf ik daar wel wat vraagtekens bij te zetten. Mijn handgeklokte tijd correspondeert niet helemaal met de tijd in de uitslag. Een verschil van zo’n anderhalve minuut. Ik vermoed dat de klok iets te laat is aangezet, maar tijdwaarnemer Sjaak Sinke repte er met geen woord over, dus wellicht had mijn horloge gewoon last van kerststress. Wel meldde hij een recordaantal deelnemers:

 • 690 inschrijvingen, waarvan 481 voorinschrijving
  4.5 km: 181 finishers waarvan 98 vrouwen
  9 km: 422 finishers waarvan 120 vrouwen
  37 wandelaars
  44 voorinschrijvers hebben hun startnummer niet opgehaald
  Totaal 603 op de finish, iets meer dan in 2016

Bovenstaande valt echter helemaal in het niet bij m’n eigen race. Ik was liefst TIEN minuten sneller dan vorig jaar. Dat mag best even vermeld worden. Het belooft ook een hoop vuurwerk voor de Tankloop. Hopelijk gebeurt er dan weer eens wat zodat ik weer genoeg stof heb voor een eindejaarsblog…

Advertenties

3 gedachten over “John Guequierre verliest zakdoek in Kerstloop

 1. Ach ja, blogs over John en Wim van S worden veruit het best gelezen en wie ’t niet leuk vindt kan altijd verder scrollen… Bovendien stelt ook niet iedereen het op prijs om hier genoemd te worden.

 2. Het uitgeven van de startnummers verliep inderdaad prima. Maar enkele aanpassingen in de uitslag moeten doen ruim binnen de 2% die de chipverwerkers claimen. Volgend jaar waarschijnlijk de finish boven op het duin bij de strandpaviljoen Kaapduin. In de strandloop van Ouddorp geeft dat heel leuke effecten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s