Zoveel traptreden telt de Hobbeldebobbelloop

hobbeldebobbel

door Maurice Steketee
Het zat me niet lekker. Toen ik zondagochtend wakker werd wist ik het nog steeds niet. Want hoeveel traptredes hadden we nou voor de kiezen gekregen tijdens de Hobbeldebobbelloop? Vrijdagavond zette ik een oproepje op Facebook: tellers gezocht.  Een aantal deelnemers bood spontaan aan om – al dan niet met een rekenmachine in de hand – te gaan tellen. Maar toen zaterdag  het puntje bij het paaltje kwam was iedereen de tel kwijtgeraakt.

En? En? En? De vraag werd me zaterdag voor, tijdens en na de Hobbeldebobbelloop wel een stuk of vijftig keer gesteld. Maar ik moest het antwoord schuldig blijven. De één kwam met de duizend, de ander met 500, maar navraag leerde dat het allemaal nattevingerwerk was geweest. Om meer slapeloze nachten te voorkomen, ben ik zondagochtend het parkoers weer opgegaan, te beginnen bij die enorme trap bij  Valkenisse. Klik hier voor de beelden:

https://video.pzc.nl/iframe.html?ec=RhNW5mZDE6OYb-1sd7TyA89ygSEDPOw6&pbid=2dbbcb29427f4a2ca2cb1c514715b1e6&ad=59db6b9e8ee64e208c6db471856d9d6d&autoplay=true&landscape=true

Met m’n telefoon in de hand ging ik hardlopend omhoog, maar bij de eerste poging raakte ik de tel al kwijt. Tellen, hardlopen en filmen blijkt dus een stuk lastiger dan gedacht. Ik besloot door te lopen tot het strand en eerst richting Dishoek te lopen. Daar stond de volgende trap al te wachten. In een rustig tempo maar naar boven gegaan en de teller stopte hier op 77 treden.
Vervolgens liep ik de rest van de route tot ik weer bij de trap in Valkenisse was. Poging 2. Dit keer kon ik me alleen focussen op het tellen, maar wederom vertrouwde ik de uitkomst niet. Toen kwam ik op een slim idee. Ik kon natuurlijk ook tellen, terwijl ik naar beneden liep. Dat ging een stuk makkelijker. Ik kwam aan 110 treden. De houten trap naar het strand telde overigens zo’n 130 treden.
Een simpel rekensommetje leert dat op dit lusje op het parkoers in totaal 110×2= 220 treden bedwongen moest worden. De trap naar het strand was 130 en de trap bij Dishoek 77. Dat maakt samen 422 treden. Maar daarmee zijn we er natuurlijk nog lang niet. Hiermee weten we de uitkomst pas van twee overgangen. De rest moet nog geteld worden. Vrijwilligers kunnen zich bij mij aanmelden. Zo niet, dan gaan we volgend jaar met een heuse telploeg werken en krijgt elke deelnemer de opdracht om 1 trap voor zijn of haar rekening te nemen. Wordt vervolgd…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s