Vrouwenwedstrijd Kustmarathon ligt helemaal open

download (1)

Monique Verschuure was vorig jaar de snelste Zeeuwse.

door Maurice Steketee
Welke dame zal zich zaterdag kronen tot winnares van de Kustmarathon? Daar is niet een, twee, drie een antwoord op te geven, al is de kans aannemelijk dat het een Marokkaanse atlete wordt. Op basis van de startlijst op de website weten we in elk geval wie het niet zullen worden. Tenzij een van onderstaande dames nog een startnummer overneemt of een wildcard krijgt.

Radka Churanova komt haar titel niet verdedigen, hebben we gehoord. Anjolie Engels laat de marathon ook aan zich voorbijgaan en staat ingeschreven voor de Ladiesrun. Een andere oud-winnares, Marlies Kort, is eveneens niet van de partij. De Belgische Manuela Soccol was op basis van haar persoonlijk record torenhoog favoriet, stond ook ingeschreven maar heeft zich afgemeld. Dan is er nog de Marokkaanse atlete Khadija El Aaribi die hoge ogen zou moeten kunnen gooien, maar hoe gaat ze om met de zware omstandigheden? Dat weten we zaterdag. Op basis van haar pr is ze in elk geval de te kloppen dame want in verschillende marathons liep ze al dik onder de 3 uur.

De Belgische Annelies Deketelaere, vorig jaar tweede, staat niet op de lijst. Derde werd vorig jaar Amy van den Broeke. Ze is vorige week bevallen van een prachtige zoon, dus ook door haar naam kan een streep. Dan hebben we nog een reeks oud-winnaressen. Miriam van Reijen begeleidt wel het 3MTEAM maar doet niet mee. Datzelfde geldt voor andere oud-winnaressen zoals Ilonka van den Hengel en Agnes Schipper.

De enige oud-winnares die wel eens mee zou kunnen doen om de prijzen is Leonie Ton. Als er ook nog teruggelopen zou moeten worden vanuit Zoutelande naar Burgh-Haamstede was ze de gedoodverfde favoriet. Waarschijnlijk is de Kustmarathon net wat te kort voor de Schouwse ultraloopster, maar wie weet…

Voor in het veld verwacht ik verder Liselotte van den Berg. Ze won vorige maand de Zeeuwse Hardloop3Daagse met overmacht en maakte een sterke indruk. Vorig jaar liep ze ook in de voorste gelederen in de vrouwenwedstrijd. Natuurlijk kunnen we ook Monique Verschuure normaal gesproken in de buurt van of op het podium verwachten, het powerwuuf uut Yese was vorig jaar de snelste Zeeuwse en als er geen gekke dingen gebeuren is ze dat dit jaar waarschijnlijk weer. Het verschil met Ton was vorig jaar wel minimaal.

Paola van Gilst zou ook wel eens een taaie tante kunnen zijn. De Goese scherpte vorig week haar pr op de 10 kilometer aan en liep een paar weken eerder een snelle 30 kilometer en is dus in goede vorm. Verder is Mirthe Overkamp, tegenwoordig woonachtig in Vlissingen een outsider. Ze deed mee aan het WK-traillopen, maar of ze Verschuure en Ton kan bijhouden?  En dan hebben we nog een andere Yersekse, Yvonne Moerland, die ook zeker in de top tien verwacht mag worden, net als oud-winnares Martine Lust. Dan hebben we denk ik de snelste dames wel gehad.

Maar wie weet zit ik er helemaal naast en zie ik iemand over het hoofd. Dat is het mooie van de Kustmarathon, er zijn altijd verrassingen. Zaterdag weten we meer!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s