Van Sparrentak finisht op twee verschillende schoenen in Stadsloop Middelburg

20170602_212151.jpg

De 17e editie van de ZLM Don Stadsloop zat gisteravond vol verhalen en anekdotes. We zetten er een aantal op een rijtje. De verslaggever ter plaatse heeft ze op waarheid getoetst bij verschillende bronnen en daarom besloten tot publicatie over te gaan. 

door Maurice Steketee
Wie gisteravond tijdens de ZLM Don Stadsloop goed naar Wim van Sparrentak keek, zag dat er wat vreemds aan de hand was. De inwoner van Sint Laurens liep de 7.5 kilometer door de Middelburgse binnenstad op twee verschillende schoenen. Een verklaring had hij niet. ,,Ze waren wel allebei rood!” Op een Hoka en een oude hardloopschoen kwam hij over de finish gestrompeld. ,,Dit komt toch niet op de weblog?”

Het was sowieso toch al niet de avond van Wim. Eigenlijk was het al niet de week van Wim. Of niet eens het jaar van Wim. Ok, hij wint af en toe nog wel eens een prijs bij een verloting op startnummer (gisteravond was het ook weer prijs voor allebei de Van Sparrentakjes, want vrouw Evelien won een fles wijn en Wim een bloemstuk. Wim: ,,De fiets die in de verloting zat hebben we maar teruggegeven, anders begint het op te vallen.”) maar voor de rest… Hij was zelfs uit het team van Seventy Seven gegooid voor de Stadsloop, nadat John Guequierre het gerucht had verspreid dat Wim een zware operatie aan zijn knie moest ondergaan en dat we hem verder wel konden doorstrepen voor de Stadsloop. Wim zelf wist echter van niks, maar het leed was al geschied. ,,Ik ben blijkbaar al afgeschreven”, aldus Wim daarover. ,,Het kan snel gaan in de atletiek.” Teamcaptain Arthur van Aartsen was onverbiddelijk over de verbanning uit het 77-team: ,,We zijn hier met serieuze atletiek bezig, aan al die onderlinge vetes doe ik niet mee. In januari maken we een voorselectie voor de Stadsloop van 2018. Als Wim z’n best doet, zit ie er misschien weer bij maar de concurrentie is moordend. Het met 2 verschillende schoenen lopen spreekt niet in zijn voordeel.”

Uiteindelijk werd Wim in de laatste week getransfereerd naar het team van Vaarbanen, maar ook daar was hij uiteindelijk niet welkom en dus stond Wim aan de start in een shirt van Bouwgroep Peters, een opvallende combinatie want Wim is meer van het ruwere sloop- en beukwerk. Maar dit terzijde.

Het schoenenincident stond niet op zich. Zo werd het gitzwarte shirt van John Guequierre gisteravond ondergescheten door een meeuw, zo liet hij na afloop weten. En dan was er ook nog een anekdote over Erwin Harmes en Henk Lous. Beide hardlopers, gisteravond ook actief in Middelburg,  besloten na afloop van de Gaperloop in Gapinge een week eerder het eerste stuk samen naar huis te fietsen. Henk naar Vlissingen en Erwin naar Middelburg. Toen ze het plaatsnaambord van Oostkapelle tegen kwamen, wisten ze dat er iets niet helemaal goed was gegaan.

Voor de rest verliep de Stadsloop geruisloos. De terrassen zaten vol, er was veel publiek op de been en de Stadstrail voor de jeugd bleek ook een succes. Voor de lopers werd het een zware editie vanwege de hitte die lang in de binnenstad bleef hangen. Maar daardoor was het na afloop nog wel aangenaam verpozen op de Middelburgse terrassen. En was er alle tijd voor prachtige verhalen en schitterende anekdotes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s