Zeeuwse Hardloop3Daagse start waar Touretappe finishte

IMG_5901door Maurice Steketee
De beelden van de Tour de France-etappe die in 2015 op werkeiland Neeltje Jans finishte, gingen de hele wereld over. Nu kan er op dezelfde locatie ook worden hardgelopen. De Zeeuwse Hardloop3Daagse start vrijdag 18 augustus met een tijdloop van ruim zes kilometer op deze unieke locatie. Als het weer een beetje meezit krijgen de atleten zeehonden te zien, terwijl ze over een landtong lopen omringd door enorme windturbines.

Een paar maanden geleden ging ik met Robert Carol op zoek naar een nieuwe startlocatie. Vorig jaar begon de 3Daagse op de Haringvreter, een eilandje in het Veerse Meer. Hoewel de deelnemers hier erg enthousiast over waren, bleek het logistiek nogal een operatie te zijn. Wellicht dat we hier in de toekomst nog eens terugkomen, maar voor dit jaar kiezen we voor Neeltje Jans. Jaren geleden organiseerde Robert hier een veldloop voor ambtenaren. En een deel van het parkoers dat hij destijds had uitgezet, doen we nu ook aan. Het is een pittig rondje dat grotendeels onverhard is. Er zit een stukje strand in, we gaan een landtong op, we lopen door een slufter en door paadjes in het duingebied. Je komt op plekken waar zelfs veel Zeeuwen nog nooit zijn geweest. Hieronder alvast een foto-impressie:

Halve Marathon Westenschouwen

Op zaterdag doen de deelnemers aan de Hardloop3Daagse mee aan de Halve Marathon van Westenschouwen, die al vele jaren succesvol wordt georganiseerd door atletiekvereniging Delta Sport. Apart inschrijven voor deze wedstrijd, die start in Burgh-Haamstede, is ook mogelijk.

Strandloop

Net als vorig jaar wordt het evenement afgesloten met een Strandloop in Domburg. De deelnemers kunnen op deze slotdag kiezen uit twee afstanden: 10 of 25 kilometer. Na afloop kunnen de deelnemers inschrijven voor een afsluitende strandlunch bij strandpaviljoen Brooklyn Beach in Domburg.

IMG_6548

Camping

Deelnemers aan de Hardloop3Daagse hebben de mogelijkheid om samen te overnachten bij een van de twee landschapscampings waarmee de organisatie samenwerkt. Hiervoor kan apart worden ingeschreven.

Inschrijven

Meer informatie over de Zeeuwse Hardloop3Daagse is te vinden op www.hardloop3daagse.nl Hoewel de inschrijving nog maar net is geopend hebben al meer dan honderd deelnemers zich ingeschreven. De organisatie laat maximaal 300 lopers toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s