Hardlopen door Valencia verveelt geen seconde

foto-4door Maurice Steketee
Het was misschien wel een van de mooiste finish-area’s ooit. De marathon en de 10 kilometer van Valencia finishten zondag op een blauwe loper op het water tussen een aantal architectonisch hoogstandjes. Flaneren langs zeven imposante bouwwerken, die samen de stad van kunsten en wetenschappen vormen, was het toetje van een route die dwars door de stad liep en geen seconde verveelde. 

Bij de marathon (en 10km) van Valencia klopt alles tot in detail. Van het netje mandarijnen dat elke deelnemer krijgt als hij of zij de eindstreep passeert tot de medaille, die ongetwijfeld tot een van de mooiste, dikste en zwaarste ter wereld behoort. Eerder liep ik al hard door wereldsteden als New York, Rome, Barcelona en Wenen, maar ‘Valencia’doet zeker niet onder voor deze grootmachten.
foto-2

In de Spaanse kustplaats wordt hard aan de weg getimmerd. In Valencia gaan ze graag de strijd aan met Barcelona en Madrid en dat is niet alleen aan de megaprojecten in het centrum van de stad te zien, maar ook in de marathon. Qua aantal deelnemers behoort Valencia tot de drukst bezochte van Europa. Desondanks kun je er prima je rondje rennen, zonder dat er continu voor je voeten gelopen wordt. Dit komt met name door de brede straten waar je doorheen rent. Het laatste deel van de route gaat door de Turia, een drooggelegde rivier. Dit 10 kilometer lange gebied is de levensader van de stad. Verschillende architecten mochten zich uitleven op een stukje van de drooggelegde rivier. Een van de architecten had sport in z’n portefeuille en dat heeft er in geresulteerd dat er onder meer een heuse atletiekbaan in dit gebied ligt. De rivier vormt bovendien het favoriete trainingsrondje van vele Valenciaanders.

foto-1

In tegenstelling tot sommige andere wereldsteden is Valencia nog prima betaalbaar. Het leven is er niet duur, het vliegveld ligt vlakbij het centrum en het is slechts 2 uurtjes vliegen vanaf Eindhoven. Een stedentrip combineren met hardlopen is dus echt een aanrader.

foto-3

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s