Zeeuwse Hardloop3Daagse begint tussen de zeehonden

foto-2-2door Maurice Steketee
De tweede editie van de Zeeuwse Hardloop3Daagse is nog een eind weg (18, 19 en 20 augustus 2017), maar toch zijn we al druk bezig met de voorbereiding. Belangrijkste taak tot nog toe is een nieuw parkoers zoeken voor de eerste etappe, die op vrijdag plaatsvindt. We hebben besloten niet naar de Haringvreter terug te keren, omdat het logistiek gezien een behoorlijk ingrijpende operatie was om hier een start- en finishlocatie uit de grond te stampen. Ook konden we hier niet meer verder uitbreiden.

In 2017 gaan we dus niet hardlopen tussen de herten, maar we hebben een mooi alternatief gevonden. Een garantie geven we niet, maar de kans is zeer groot dat er tijdens de eerste etappe zeehonden te zien zullen zijn. Zaterdag ben ik met mede-organisator Robert Carol een nieuwe route gaan uitzetten en we waren nog geen vijf minuten aan het lopen of we zagen al twee zeehonden chillen in en om het water. Waar we precies gaan starten houden we nog even stil, omdat de benodigde vergunning nog niet binnen is. Het is de bedoeling dat we ook in een slufter gaan lopen. Dit is een gebied dat bij vloed onder water stroomt, maar bij eb kun je er prima doorheen banjeren, zoals op onderstaande foto is te zien.

foto-4

De tweede etappe van de Hardloop3daagse blijft hetzelfde: de Halve Marathon van Westenschouwen. De samenwerking met Delta Sport verliep prima, dus daar gaan we volgend jaar graag mee door.

We sluiten het weekend weer af met een Strandloop bij Domburg. Het parkoers zal wat aangepast worden, maar de opzet blijft grotendeels hetzelfde. Ook willen we weer afsluiten met een gezamenlijke maaltijd op het strand bij strandpaviljoen Brooklyn Beach.

Zet vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus dus alvast in de agenda! De 3daagse is bovendien een mooie opmaat richting de Kustmarathon.

foto-1-2

Wanneer de inschrijving opengaat is nog niet bekend, maar wie mee wil doen zal er snel bij moeten zijn, want ook in 2017 zal het aantal startnummers beperkt zijn.

Meer info op: https://www.facebook.com/hardloop3daagse/?fref=ts

Wil je vrijwilliger zijn bij ons evenement? Geef je dan nu op via m.steketee@pzc.nl

Advertenties

2 thoughts on “Zeeuwse Hardloop3Daagse begint tussen de zeehonden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s