Winnaar Van Sparrentak zorgt voor chaos in City Trail Middelburg

fb_img_1473664375355

foto Leon van Liere

door Maurice Steketee

,,Het is geen wedstrijd Wim!” Het kon niet vaak genoeg gezegd worden tegen Wim van Sparrentak voorafgaand aan de City Trail Middelburg. ,,Maar Wim luistert nooit”, zei zijn vrouw Evelien nog tijdens de race tegen me. En dat was te merken ook….

De ellende begon al op het weiland van boer De Nood. Daar sloegen de koeien op hol na de passage van Van Sparrentak, die vanaf de start de koppositie pakte. In bejaardencentrum Ter Veste denderde de inwoner van Sint Laurens door. Tussen de rollators door, die stonden te trillen op de vloer.

Daarna ging Van Sparrentak met zevenmijlslaarzen – hij heeft maat 49 schijnt – richting het opblaaskussen dat bij de Geere was neergezet. Normaal mag je alleen met blote voeten op zo’n ding, maar Wim had geen tijd om z’n moonboots uit te trekken. Gevolg was dat het opblaaskussen later in elkaar zakte als een slagroomtaart die te lang in de zon heeft gestaan.  De ravage was enorm, bovenstaande foto zegt genoeg.

Toch kwam zijn ‘overwinning’nog bijna in gevaar. ,,Het was een fotofinish”, zei Sparrentak na afloop. Sinds hij de grote wedstrijden niet meer kan winnen, schijnt dat Wim zich meer wil gaan ontwikkelen als City Trailspecialist, aldus zijn mentaal begeleider en schemaschrijver John Guequierre. Organisaties zijn gewaarschuwd.

Het was deze vrijdag trouwens dubbel feest bij de Van Sparrentakjes. Niet alleen omdat dochterlief haar zwemdiploma had behaald, maar moeder Evelien bleek ook nog eens de snelste dame in de City Trail.

De escapades van Van Sparrentak, waar we op dit blog graag melding van maken, blijven overigens niet onopgemerkt. Voor de start van de City Trail vertelde Wim. ,,Ik ben laatst aangesproken door de vader van een bekende Zeeuwse atleet. Die vroeg waarom die Steketee zo’n hekel aan me heeft.”

Na het lezen van bovenstaande is verdere uitleg overbodig, dunkt me…

 

Advertenties

2 thoughts on “Winnaar Van Sparrentak zorgt voor chaos in City Trail Middelburg

  1. Eens temeer worden de woorden bij binnenkomst van onze razende verslaggever gesproken door de speaker weer bewaarheid: “En daar komen de eerste kinderen! “

  2. Pingback: Slootje springen tijdens Durpsrun Koudekerke | Hardlopen in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s