Terugblik etappe 3: zandhappen in Domburg

IMG_0015

foto Arjan Schotanus

door Maurice Steketee
Toen ik zondagmorgen om 7.00 uur wakker werd, was ik niet echt opgewekt. De regen kletterde tegen de ramen en de wind gierde door de bomen. Het zal toch niet waar zijn dat de laatste etappe van de Hardloop3Daagse letterlijk en figuurlijk in het water gaat vallen?
Over het hardlopen zelf maakte ik me geen zorgen. Wij Zeeuwen zijn wel wat gewend en van een beetje regen en wind raken we niet van slag. Nee, de afsluitende paella-/mosselparty op het strand, die hing aan een zijden draadje.

Meer dan negentig mensen zouden hier aan deelnemen. Tientallen atleten en ook nog wat vrijwilligers. Het moest de ultieme afsluiting van het evenement worden.

Met wat nerveuze kriebels in de maag reed ik samen met Robert om een uur of negen richting Domburg. In de verte zagen we de lucht al opentrekken en werden de wolken verdreven door de harde wind. Onze gedachten gingen even terug naar de Kustmarathon van 2009, u weet wel, die met windkracht negen die 42 kilometer lang het lichaam geselde.

Op het strand was het nog niet echt aangenaam verpozen. De finishboog konden we niet opzetten, dus werd het meteen improviseren. Daarbij kregen we alle hulp van de mannen van Racetimer en Jurgen Dingemanse, de bedrijfsleider van strandpaviljoen Brooklyn Beach waar we te gast waren.

Zij gaven geen krimp, ondanks het onaardige weer. Ook de vrijwilligers lieten zich niet uit het veld slaan. Lein en Lenie van de Kustmarathon namen hun plek in bij het keerpunt in Vrouwenpolder en Jan en Coby Bostelaar en Tonnie namen de drankpost bij de Lage Duintjes voor hun rekening. Ervaren krachten waar je geen omkijken naar hebt.

Eigenlijk verliep etappe 3 zoals gepland. Goed was te zien dat de deelnemers een voor een stuk kwamen te zitten. Vooral de 25 kilometer lange strandloop hakte er in.

De foto’s hieronder zeggen genoeg denk ik.

3daagse2

3daagse

Morgen een terugblik op de hele 3daagse, of er een vervolg komt en een inkijkje in wat zo’n 3daagse nou eigenlijk kost.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s