Terugblik etappe 1 Zeeuwse Hardloop3Daagse

DSC06046

foto’s Huib Boogert

door Maurice Steketee
Het voelt natuurlijk een beetje als een slager die zijn eigen vlees gaat keuren, maar toch ga ik proberen de komende dagen een objectief stukkie te schrijven over de eerste editie van de Zeeuwse Hardloop3Daagse. Als ik Facebook en m’n mailbox bekijk was het best een geslaagd feestje. Maar we kropen ook een aantal keren door het oog van de naald. Daar kregen de deelnemers gelukkig niets van mee, maar wellicht wel leuk om achteraf te lezen.

Hoe het begon

Als redelijk onervaren organisatie begonnen we een paar maanden terug aan deze megaklus. Ik deed een oproepje op dit blog wie mee wilde helpen bij het organiseren van een 3daags loopfestijn en stiekem hoopte ik dat er niemand zou reageren. Dat bleek echter niet het geval. Een aantal mensen reageerde meteen enthousiast en gelukkig schoven later ook wat ervaren krachten aan zoals Robert Carol, die al jarenlang in de organisatie van de Kustmarathon zit. Tijdens de vergaderingen kwam die ervaring goed van pas.

De andere leden uit ons comité – Sven Vermeulen, Paola van Gilst, Irene Rozendaal en Martijn de Vries – groeiden in hun rol. Later kregen we veel hulp van Sebastian Nijssen, Marije Besuijen en Hans Minnaard die allerlei hand- en spandiensten voor ons verrichten. Ze bleken later eigenlijk onmisbaar in het hele traject. Maar het bleef nog steeds een sprong in het diepe. Een klus, waarvan ik achteraf kan zeggen, dat ik die heel erg heb onderschat. Toch besloten we er vol voor te gaan, met de kans genadeloos op de bek te gaan. Waar wie niet waagt…

Etappe 1

DSC06057

Afijn. Vrijdag was het dan eindelijk zover. We hadden om een uur of 9 afgesproken om naar de Haringvreter te gaan, het onbewoonde eiland in het Veerse Meer waar het wemelt van de herten. Voor onze eigen overtocht hadden we een sloep gehuurd, waarmee we misschien wel tien keer heen en weer zijn gevaren om alle spullen op het eiland te krijgen. Het werkte hartstikke goed. Tot de mannen van Racetimer met hun busje aan kwamen voor de tijdwaarneming. De sloep werd volgeladen met enorme geluidsboxen, matten voor de tijdsregistratie, computerapparatuur enz… Echter: van een afstandje zag ik dat de sloep steeds dieper in het water kwam te liggen en hij begon ook al een beetje te schommelen. Maar volgens kapitein Martijn was er niks aan de hand. Het zweet stond in m’n handen toen ik de sloep, met zeker voor tienduizend euro aan spullen, het Veerse Meer op zag gaan. ,,Als ie nu kapseist, zijn we er geweest”, schoot er door m’n hoofd. Wat was ik opgelucht toen ik Martijn belde of de sloep veilig was aangekomen en hij dat bevestigde.

DSC06061

Op de Haringvreter zelf verliep alles vlekkeloos. De herten reageerden in eerste instantie ietwat onrustig op onze komst, maar bij de tweede overtocht met lopers leken ze al wat meer gewend. Al stormden ze soms af en toe wel over het parkoers, zo heb ik van verschillende deelnemers begrepen. Boswachter Karel Leeftink van Staatsbosbeheer was ook op het eiland aanwezig en bijzonder nieuwsgierig hoe de beesten zouden reageren op de komst van de hardlopers.

DSC06072Toen de laatste deelnemers waren vertrokken met de boot van Rederij Dijkhuizen konden we de boel weer inpakken. Hierbij werden we nog getrakteerd op een aantal enorm felle buien. Bovendien viel het nog niet mee om de partytenten, die probleemloos werden opgezet, weer in elkaar geklapt te krijgen.

party

Om 22.00 uur was ik thuis. Op naar etappe 2! Morgen meer hierover.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s