Minder buikomvang na 3 dagen hardlopen?

foto (5)door Maurice Steketee
Hoeveel kilo (of onsjes) val je af na 3 dagen achter elkaar hardlopen?  En hoe zit het met de buikomvang en BMI? Tijdens de Zeeuwse Hardloop3Daagse, die vrijdag 19 augustus van start gaat, gaan we op zoek naar antwoorden. Een testpanel van 25 atleten heeft zich aangemeld voor het onderzoek, dat zal worden uitgevoerd door de diëtisten Ilona Sonke en Floor Dieben. Het is geen wetenschappelijk onderzoek maar we zijn wel benieuwd wat 3 dagen achter elkaar hardlopen met een mensenlichaam doet. Misschien wel helemaal niks, maar we zijn toch nieuwsgierig. Daarvoor gaan we dus een aantal testjes doen. 

Zelf ben ik de afgelopen 2 dagen een ons afgevallen. Niet vanwege het vele trainen, maar wel door het sjouwen met dozen voor de 3Daagse. Grote dozen met flesjes water, vele spullen voor in de goodiebags, je zou er last van je rug van krijgen…

Gelukkig zijn er vele vrijwilligers die meehelpen, en dat is wel nodig ook bij een 3daags loopevent. Ik zal blij zijn als het zondag 21 augustus is en rond half 3 iedereen binnen is. Dan kunnen we met z’n allen aan de mosselen op het strand, maar misschien nog wel belangrijker: heb ik eindelijk zelf weer eens wat tijd om te trainen. De Kustmarathon nadert met rasse schreden en ik moet nog wel wat kilometertjes maken. Maar eerst de Hardloop3Daagse overleven. Organiseren is bijna net zo vermoeiend als zelf meedoen.

Wie nog mee wil doen kan alleen vandaag en morgen nog inschrijven. Doe dat via deze link: https://pzc-1.paydro.com/hardloop-driedaagse

 

Advertenties

2 gedachten over “Minder buikomvang na 3 dagen hardlopen?

  1. Ik denk niet dat 3 dagen na elkaar hardlopen veel invloed zal hebben op ons gewicht. Veel hardlopers zijn dat dagen na elkaar lopen eigenlijk al gewend in hun training en dan is bij deze wedstrijd(en) waarschijnlijk alleen vochtverlies verantwoordelijk voor een tijdelijke afname. En juist dat vochtverlies zal deze dagen ruimschoots gecompenseerd worden, want in velen van ons schuilt dan een soort Yoeri van Gelder. Na een geslaagde etappe trakteren we onszelf op een lekker biertje of iets anders. Of worden er gedurende de nachtelijke uren tussen de etappes controles uitgevoerd op eventueel iets te diep in het glas kijkende hardlopers? Bij mijn etappewedstrijd van een week met 11 etappes in 1988 werkte de consumptie van meerdere glazen bier na de wedstrijden prima, maar een goed getraind lichaam kan wel iets hebben. Ook van echte toplopers is bekend dat ze er niet vies van waren en de volgende dag toch goed presteerden. Natuurlijk niet overdrijven en wel nuchter aan de start verschijnen. Toch ben ik benieuwd naar de resultaten van het onderzoekje.
    Voor Maurice heb ik nog een opbeurende mededeling. Hoe meer je organiseert, hoe gemakkelijker het gaat. Ik kan zelf bijna altijd meelopen met mijn eigen wedstrijd. Nu is alles nieuw, maar de volgende keer weet je al waar je rekening mee moet houden en wat er anders of beter kan. Ik heb een compleet draaiboek en dat kan ik voor elke organisatie gebruiken. Wat wel blijft is de stress op het laatst: hoeveel doen er mee, welk weer wordt het, zal alles goed verlopen, enz. Zelfs voor de baanwedstrijd Goes on Track van morgen 12 augustus zit ik nog in spanning. Ik zit niet meer in de organisatie, maar heb 4 jaar geleden wel de aanzet gegeven en hoop dat het weer een succes wordt. Zelf organiseer ik over 2 weken de stratenloop in Kapelle ( zie kalender http://www.atletiekzeeland.nl ) en gelukkig heb ik al redelijk wat inschrijvingen binnen met zelfs een paar echte toppers. Daarna staan vanaf eind oktober de JARO crossen weer op de kalender. Deze keer onder de naam Runnersworld Goes Cross Series met wedstrijden in Goes, Heinkenszand en Kapelle. In de eerste jaren dikwijls een teleurstelling vanwege tegenvallende deelname, maar daar moet je ook tegen kunnen als organisator. De Zeeuwse Hardloop3Daagse is al bij voorbaat een succes en dat zal de organisatie zeker de nodige voldoening en inspiratie geven om er mee door te gaan.

  2. Of het een succes wordt, zal nog moeten blijken. Als het dat niet wordt, blijft het bij deze ene keer. Maar daar hopen we niet op natuurlijk. Het enige wat je niet in de hand hebt is het weer. Maar ook daarover maken we ons niet druk. Poncho’s liggen klaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s