Gouden hardloopregels voor PZC Familieloop

image-5023484door Maurice Steketee
Jong en oud gaan zaterdag 25 juni van start in de PZC Familieloop. Wie zich aan onderstaande regels houdt, gaat een zorgeloze race tegemoet.

Weer of geen weer

‘Ik hoop op goed hardloopweer’. Hoe vaak je dat niet hoort onder hardlopers… Maar goed hardloopweer is het nooit voor iedereen. Hardlopers zijn notoire klagers, het is nooit goed. Te warm, te koud, te blommig, te nat, te weinig zuurstof in de lucht, windje tegen. Nee, reken maar niet op goed hardloopweer, maar ga gewoon van uw eigen kracht uit en pas u aan aan de omstandigheden. En rolt er dan toch een teleurstellende tijd uit, dan heeft u wellicht nog wat aan deze excuses: ben ziek geweest, te weinig getraind, te weinig gegeten, te veel gegeten, parkoers ligt me niet, last van hooikoorts, slecht geslapen, huilende baby, spanningshoofdpijn enz.

Haastige spoed is…

Haastige spoed tijdens het hardlopen is niet zelden maar eigenlijk nooit goed. Wie als een dolle van start gaat, komt ongetwijfeld onderweg de man met de hamer tegen. Doe je voor het eerst mee aan een hardloopwedstrijd? Verdeel dan je krachten. Een kilometer is verder dan je denkt. In het begin zal u meegezogen worden in de meute, maar vergeet niet op tijd op de rem te trappen voordat u uw karretje in de poep rijdt. Beter in de laatste kilometers nog kunnen versnellen, dan na een paar kilometer al met de tong op de schoenen over het parkoers struinen.

Trek eens wat uit

Nee, geen oproep om te streaken in de PZC Familieloop, we houden het netjes. Veel (beginnende) hardlopers kleden zich veel te warm aan. Een trainingsjack, een joggingbroek, laat ze lekker in de kast achter. Het is bijna juli! Hoewel het ‘s ochtends bij de start best fris kan aanvoelen, betekent dat nog niet dat u ook tijdens het rennen verkrampt van de kou. Een hardloopshirtje en korte broek zijn meer dan voldoende. Gegarandeerd dat je na een paar honderd meter het eerste zweetdruppeltje al op je voorhoofd voelt.

Erin kletsen

Erin kletsen mag volgende week zaterdag, maar het gezellig beppen onderweg kunt u beter achterwege laten. Praten tijdens het hardlopen kost namelijk extra energie. Het heeft invloed op uw ademhaling, waardoor u sneller buiten adem kunt raken. Na afloop is de bar open en is er genoeg tijd om na te beschouwen en te evalueren.

Meedoen is belangrijker dan…

De PZC Familieloop gaat voor de olympische gedachte. Elke finisher is een winnaar, in welke tijd dan ook. Voorinschrijven kan vandaag nog via www.pzc.nl/familieloop Bij de finish wacht een medaille en hardloopshirt op u.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s