Enveloop gelikt georganiseerd

IMG_0025

Deelnemers in actie in de Lepraloop. foto Arjan Schotanus

door Maurice Steketee
Afgelopen weekeinde zat ik voor een familiebezoekje in de Achterhoek, en wat doe je dan? Juist ja, je zoekt een loopje in de buurt uit. Er waren twee opties: de Keppelrun in Hoog-Keppel of de Enveloop in Dinxperlo. Het werd uiteindelijk de tweede. Die moest wel gelikt georganiseerd zijn, om er nog maar eens een flauw woordgrapje tegenaan te gooien, vandaar dat het die werd.

En gelikt was het zeker. De 5 kilometer was het hoofdnummer en gezien de hitte – het was broeierig warm in de Achterhoek – een verstandig keus. De start en finish waren op een survivalbaan en het parkoers was grotendeels onverhard. Bij de start viel me meteen iets op. Van de bijna 200 deelnemers durfde niemand helemaal vooraan te starten, tegen het startlint aan dus. In Zeeland is het vaak dringen om een plekje helemaal vooraan te vinden, maar in het land van de Superboeren stelden de deelnemers zich een stuk bescheidener op. Qua organisatie was alles tiptop in orde. De plaatselijke dweilband – ik meen Nie Zoeguh, maar Blaozuh o.i.d. – was uitgerukt, de barbecue raakte oververhit en de bierpomp draaide op volle toeren.

Hoewel het plakkerig, heiig, klam, blommig en vochtig tegelijk was, ging het lopen best aardig, en kon ik zowaar bij de eerste 25 finishen. En dat een paar dagen na de Lepraloop in de bossen van Oostkapelle die ook best wel pittig is.

De vorm is groeiende richting de PZC Familieloop. Dat moet ook wel, want ik krijg steeds meer het idee dat steeds meer collega’s graag voor mij zouden finishen op 25 juni. En dat wil deze jongen niet zomaar laten gebeuren.

Inschrijven voor de PZC Familieloop kan trouwens nog een week. Ga naar http://www.pzc.nl/familieloop voor meer informatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s