Familieloop mag ook zonder familie

familieloop2014

foto Ruben Oreel

door Miriam van den Broek

“Meedoen aan de Familieloop? Maar mijn partner en kinderen lopen niet!” Ontelbaar vaak heb ik dit afgelopen maanden gehoord. Blijkbaar leeft er een misverstand. Denken mensen dat ze alleen 25 juni met de PZC-loop mee kunnen doen als ze zich met familieleden inschrijven. Natuurlijk mág je met een groep lopen, maar het hoeft niet. Ook in je eentje, ben je van harte welkom.

De Familieloop werd in 2008 voor het eerst gehouden om te vieren dat de PZC 250 jaar bestond. De toenmalige hoofdredacteur wilde dat doen met een sportief evenement dat ervoor zou zorgen dat gezinnen van de bank af zouden komen en weer gingen bewegen. Het werd een loop voor jong en oud, en voor sportievelingen maar zeker ook voor mensen die nog nooit hadden gelopen. Er was een parcours uitgezet van 3 kilometer in Vlissingen en een route van 10 kilometer van Middelburg naar Vlissingen.

Vrijwel meteen was duidelijk dat dit om een vervolg vroeg. En die kwam er. De start en finish zijn inmiddels een paar keer van locatie veranderd. En ook de afstanden zijn aangepast om steeds zo goed mogelijk aan de wensen van de deelnemers tegemoet te komen. Dit jaar is er voor kinderen een parcours van 1,8 kilometer uitgezet. Andere lopers kunnen kiezen uit 5 of 10 kilometer.

Over de inschrijfkosten zijn ook verschillende vragen binnen gekomen. De tarieven variëren van 5 euro voor de 1,8 km tot 12,50 euro voor de 10 km. Daar krijg je wel wat voor terug. Om te beginnen een prachtige en welverdiende medaille, een T-shirt en een flesje water. Bovendien zijn de startnummers voorzien van een chip waardoor de tijd secuur kan worden geregistreerd. Dat is ook wel wat waard, vonden wij.

Dus: heb je zin om 25 juni mee te lopen en krijg je je partner niet mee? Geeft niks. Schrijf je gewoon lekker in! www.pzc.nl/familieloop

 

Advertenties

One thought on “Familieloop mag ook zonder familie

  1. Misschien moet je de naam aanpassen.
    (en de halve terugbrengen in het programma!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s