John Guequierre in de boeien geslagen na afloop Stadsloop Biervliet

foto 1 (1)door Maurice Steketee
Het zou zo maar kunnen dat u John Guequierre de komende tijd moet missen bij een aantal hardloopwedstrijden. De Middelburgse ex-postbode ging op Bevrijdingsdag geboeid naar huis na afloop van de Stadsloop in Biervliet. Bevrijd voelde hij zich allerminst. Terwijl het gezelschap waarmee Guequierre naar het Zeeuws-Vlaamse land was gegaan met een karrenvracht aan prijzen huiswaarts keerde,  bleef de Middelburgse spraakwaterval met lege handen achter.

De teleurstelling was van zijn gezicht af te lezen, het lijden kon ik niet langer aanzien. Omdat de Stadsloop van Biervliet samenvalt met de Geuzenfeesten in het Zeeuws-Vlaamse plaatsje, stond er vlak bij de finish een heuse kermis opgesteld. Ik had nog een paar losse euro’s in m’n broekzak en zei tegen John. ,,Ook jij gaat niet met lege handen naar huis!” Bij een ballentent, waar je ook op eendjes kon vissen, maar dat vond dierenvriend Guequierre maar niks, kocht ik een paar ballen voor de Middelburger. In een flits had ik al gezien dat je altijd prijs had bij deze kermisattractie voor kinderen tot 6 jaar, dus zelfs voor Guequierre kon dit niet misgaan. (Alhoewel hij er nog wel een keer in slaagde om de tafel niet te raken met daarop de gaten waar de bal in moest. Een kind van 3 naast ons lukte dit nog wel, maar dit terzijde.)

Na een kwartier mikken belandde er eindelijk een bal in het gat, en was het uitzoeken maar. Maar daar had meneer ook nog een kwartier voor nodig. ,,Het is 61 jaar geleden dat ik voor het laatst meespeelde op de kermis. Toen won ik nooit wat.” En dus wilde Guequierre niet zomaar met de eerste de beste prijs huiswaarts. Uiteindelijk vielen zijn ogen op een set handboeien… De vrees bestaat dat Guequierre zich vanavond vast ketent aan zijn waterbed en het sleuteltje daarna wegdrijft. Anderen hopen dat hij zijn mond op slot draait en het sleuteltje inslikt, maar hier lijkt de vader de wens van de gedachte….

foto 2 (2)

 

Advertenties

One thought on “John Guequierre in de boeien geslagen na afloop Stadsloop Biervliet

  1. Pingback: Opgesloten in gevangenis Torentijd | Hardlopen in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s