Met de Durpsrun is Koudekerke aan Koningsdag begonnen

FB_IMG_1461698943392-1

foto Jean-Pierre Maas

door Miriam van den Broek

In Koudekerke weten ze hoe ze een feestje moeten bouwen. Toen ik nog als verslaggever werkte, was dit dorp altijd vaste prik in een reportage over 30 april. En nu Koninginnedag al een aantal jaar geleden is verruild voor Koningsdag, weet het dorp nog altijd als geen ander de oranjestemming erin te krijgen.


Dit jaar hadden ze iets nieuws bedacht: de Durpsrun op de avond vóór Koningsdag. Een kruising tussen een citytrail en een obstacle-run. Wie dat wilde, mocht verkleed aan de start verschijnen. Ik hou niet zo van verkleden. En van Koningsdag evenmin. Toch zag ik wel iets in de Durpsrun. Een soort Koningsdag vieren, maar dan zónder vrijmarkt en mét hardlopen. Ook de grootte sprak me aan: hooguit 150 deelnemers. En dan deze zin: verkleed komen mocht, maar je mocht ook in je normale sportkleding komen.

Om kort te gaan: het was leuk! Het was een lief loopje. Ongedwongen, rustig aan en een paar leuke verrassingen onderweg. We klommen bij Woontrend over een stapel matrassen, deden in de gymzaal van de basisschool een koprol (ik kon het nog!), klauterden bij de scouting over afgeragde bankstellen en mochten ook nog over een laadbak met zand, een klimrek en een stapel strobalen. We renden door de gangen van de supermarkt en zwaaiden in het bejaardenhuis naar de bewoners die ons enthousiast aanmoedigden. Bij de finish op het Dorpsplein wachtte de brandweer alle lopers op met een schuimkanon.

De muziek die stevig uit de speakers knalde en het bier dat ongetwijfeld rijkelijk vloeide, maakte het oranjefeest compleet. Ik durf te wedden dat het nog lang onrustig is gebleven in het dorp.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s