Voorbeschouwing Marathon Zeeuws-Vlaanderen

image-5882854door Maurice Steketee
Gaat Erwin Harmes zijn titel van vorig jaar prolongeren of gaat Tim Pleijte zijn eerste Zeeuwse marathon winnen? Dat is de belangrijkste vraag komende zaterdag tijdens de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen. De twee Zeeuwen vechten met regelmaat om de overwinning in een Zeeuwse wedstrijd. Bijna altijd trekt Pleijte dan aan het langste eind, maar op de marathon kan Harmes altijd iets extra’s, zoals vorig jaar in de Kustmarathon toen de Middelburger voor Pleijte finishte. 

Of liggen er nog meer kapers op de kust? Bij het doorspitten van de deelnemerslijst kwam ik zo snel geen andere grote kanshebbers tegen, al zal er ongetwijfeld weer een aantal snelle Belgen aan de start verschijnen. Daarnaast kunnen toppers zich zaterdag nog in Hulst na-inschrijven. De Duitser Ralf Preibisch uit Halsteren is wellicht nog een outsider.

Bij de vrouwen zou Monique Verschuure wel eens een belangrijkste kanshebster kunnen zijn. Ik heb vernomen dat ze begeleid zal worden door Jan de Wilde en dat is zo’n beetje een garantie voor succes. Eerder deed Jan dit namelijk in de Kustmarathon bij Leonie Ton, Marlies Kort en Anjolie Engels. Zij werden alle drie winnaar, dus de kans dat Monique gaat winnen is aannemelijk. Monique zal dan wel moeten afreken met Elsemieke de Vos uit Ede. Zij liep de marathon van Rotterdam in 2015 in precies 2.55 minuten.

Verder staat uiteraard voormalig winnares Ingrid IJsebaert uit Hulst aan de start in haar thuisstad. Ines van Rinsum uit Arnhem komt haar titel verdedigen. De Belgisch ultraloopster Katrien Rogiers, Europees kampioen op de 100 kilometer bij de masters, is ook van de partij.

Wedstrijden in de wedstrijd

Naast de mannen- en vrouwenwedstrijd draait de Marathon ook om de estafetteloop, een belangrijk onderdeel van het evenement. Welk team hier favoriet is, is moeilijk te zeggen omdat alleen de teams zijn terug te vinden en er geen namen staan ingevuld.

Verder zal er ook nu weer flink worden gestreden om de titel van Eerste Zeeuws-Vlaming. Hier zijn verschillende kanshebbers voor.

Ook Marius Besuijen staat weer aan het vertrek. Hij is de enige die alle Kustmarathons en alle Zeeuws-Vlaamse marathons heeft volbracht. Die reeks wil de inwoner van Sint Laurens graag in stand houden en daarom doet hij ook dit jaar weer mee.

 

Advertenties

One thought on “Voorbeschouwing Marathon Zeeuws-Vlaanderen

  1. Volgens mij gaat het een geweldige vrouwen wedstrijd worden (hoop het dan toch 🙂 ) Met idd Elsemieke de Vos, Jacqueline Rustidge, Ines van Rinsum, Sofie Claus en onze eigenste Monique…morgen een feestje in Zeeuws-Vlaanderen, heb er zin in !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s