Hardlopend 2015 uit, hardlopend 2016 in

foto 1door Maurice Steketee
Afgelopen donderdag heb ik hardlopend afscheid genomen van 2015. Dat gebeurde traditioneel met de Tankloop in Westkapelle. Een niemendalletje om wat ruimte te maken voor al die oliebollen, koude schotels en andere ongezonde troep. Maar een keer zondigen mag ook wel eens. Een dag later was het de dag van de goeie voornemens.

2015 was voor mij geen tophardloopjaar. Verre van zelfs. De ene keer ontbrak het aan motivatie, was die motivatie er wel dan zat ik weer met een blessuretje opgescheept. Het was dus een beetje een kwakkeljaar. Geen hele marathon, geen halve marathon, maar ‘slechts’ loopjes van een kilometer of 5-10-15. Voor 2016 moet het roer om. Half februari is het eerste doel: de halve marathon van Barcelona. Er zijn mindere loopjes om het jaar mee te beginnen. Als het een beetje meezit, wil ik ook weer voor de Kustmarathon gaan. Maar eerst maar eens fit blijven de komende maanden.

foto 2Ook wil ik aan de slag gaan met het idee voor een Zeeuwse hardloopdrie- of vierdaagse. De eerste plannen liggen er al, het is nu zaak om alles verder uit te werken en medestanders te vinden. Een aantal heeft zich al aangemeld. Wie mee wil doen/denken kan me nog steeds mailen: m.steketee@pzc.nl

Ook ga ik een deelnemer, die nog nooit heeft hardgelopen maar ingeschreven heeft voor de Kustmarathon, een heel jaar lang volgen. Onder meer op dit hardloopblog. Welke tegenslagen kom je op de weg naar de 42 kilometer allemaal tegen? Maar ook: hoeveel voldoening geeft het om te trainen voor dit doel?

Genoeg te doen dus in 2016, maar het belangrijkste is om lekker te blijven lopen. Ik kan me nu al enorm verheugen op de Ondoloop (Sint Laurens) van vrijdag en de Wallenloop in Goes op zaterdag.

Ik wens iedereen een sportief en gezond 2016 toe. Zoek een mooi doel uit en maak je droom waar. Verleg je grenzen, maar weet wanneer je moet stoppen. Tot bij een van de volgende lopen. Cheers.

Advertenties

3 thoughts on “Hardlopend 2015 uit, hardlopend 2016 in

 1. Heel veel succes met de training man! En kustmarathon schijnt heel gaaf te zijn maar wel zwaar. Ben ook wel benieuwd wat je daar tegenkomt, denk vooral jezelf 😁.

 2. Het jaar 2016 is al weer 2 weken oud, maar voor goede voornemens is het nooit te laat. Al de hele dag valt het water met bakken uit de lucht. De meesten zijn blij dat ze binnen zitten, maar sommigen verlangen dan naar een ouderwetse moddercross. Dat kan volgende week zondag 24 januari 2016 in Kapelle. Wie dus eens zo’n cross wil proberen of een voornemen wil waarmaken, heeft hier de kans.
  Eindelijk heeft JARO voor zijn cross een datum gevonden zonder al te veel concurrentie van andere lopen. Geen crossen van het nationale crosscircuit in Kerkrade en Breda, geen wedstrijd van de Zeeuwse crosscompetitie, alleen een paar trimlopen in de provincie. Deze keer moet het dus zeker lukken om op zondag 24 januari 2016 een sterk deelnemersveld aan de start te krijgen. Er is op dit moment al belangstelling van buiten de provincie Zeeland. Zo staat bij de dames Amy van den Broek op de lijst en deze dame heeft dit seizoen al meerdere crossen gewonnen. Op verzoek van de atleten is het programma een beetje veranderd. Deze keer kunnen ook de vrouwen aan de langere cross meedoen. Voor deze zogenaamde Azencross, deelname vanaf A junior ( geboren in 1998 en vroeger ) over ongeveer 8 km of 5 ronden van 1600 meter worden door de organisatie zelfs geldprijzen beschikbaar gesteld. De beste 10 vrouwen en mannen komen daarvoor in aanmerking en het prijzenschema is voor beide groepen gelijk:
  1e plaats € 100, – 2e plaats € 75, – 3e plaats € 50, – 4e en 5e plaats € 25, – 6e t/m 10e plaats € 10, –
  Om de hardlopers die 8 km nog te ver of te zwaar vinden, er gewoonweg te lang over doen of nog iets te jong zijn, ook startgelegenheid te bieden, is er de Promotiecross over ongeveer 3200 meter of 2 ronden. Deze wedstrijd staat open voor iedereen vanaf C junior ( geboren in 2002 en vroeger ). Het JARO team is heel blij, dat Paola en Raymond van Gilst van de nieuwe hardloopspeciaalzaak in Goes deze wedstrijd met woord en daad willen ondersteunen. Voor de beste 3 vrouwen en mannen hebben ze voor deze Promotiecross prijzen beschikbaar gesteld. En dat geldt ook voor de Jeugdcross over ongeveer 1100 meter. De jongste jeugd t/m D junior ( geboren in 2003 en later ) begint deze hardloopmiddag om 13.00 uur met een cross over een iets kleinere ronde. Ook hier krijgen de beste 3 meisjes en jongens een mooie prijs. Overigens gaat er niemand van de deelnemers met lege handen naar huis, want voor alle finishers is er een naturaprijsje. Zij, die ook aan de JARO cross op de Stelleplas hebben meegedaan, worden bovendien nog getrakteerd op een zak fruit.
  Afgelopen woensdag heb ik samen met Jaap Oele het parcours voor de 5e Racketcentrum Kapellecross geïnspecteerd en definitief vastgelegd. Een klein gedeelte van het vorige parcours is niet toegankelijk wegens struikvorming, zodat we een iets ander traject moeten kiezen. Ook willen we het bestaande rondje ongeveer 100 meter langer maken. Dat is allemaal gelukt. De grote ronde is op mijn GPS 1580 meter. Na 5 ronden en de uitloop naar de finish zitten we dus aardig in de buurt van de voor de Azencross geplande 8 km. Ook de 3200 meter van de Promotiecross klopt behoorlijk. Het is een tiental meter meer. Door het iets andere traject kunnen we de kleine ronde voor de Jeugdcross ook over de heuvels voeren, zodat de jeugdige atleetjes na 6 á 700 meter al een keer te zien zijn in het start/finishgebied. De afstand wordt nu ongeveer 1100 meter lang. Iets minder dan gepland, maar wel met de zware heuvels. Woensdag was het parcours al behoorlijk nat, maar voor de rest redelijk goed beloopbaar. In de komende 9 dagen kan er echter nog veel gebeuren, dus hoe het er op 24 januari bij ligt valt nog niet te voorspellen. Momenteel heb ik al ruim 2 keer zoveel voorinschrijvingen als normaal bij een JARO-cross. Er zijn behoorlijk wat zogenaamde “nieuwkomers” voor de Promotiecross en dat is een opsteker voor de populariteit van het veldlopen.

  Inschrijven voor deze hardloopwedstrijd kan ter plaatse in Het Racketcentrum vanaf 12.00 uur tot 30 minuten voor jouw wedstrijd. De organisatie geeft de voorkeur aan voorinschrijven via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, man of vrouw, afstand, geboortedatum, naam van je atletiekclub of woonplaats. Alle voorinschrijvers t/m zaterdag 23 januari 2016 20.00 uur krijgen een berichtje terug, zodat je weet welk startnummer je krijgt. Voor leden van een atletiekclub is deelname gratis en voor de anderen slechts € 2, -.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s