Kerstmutsen zoek na Kerstloop Dishoek

foto 2 (1)door Maurice Steketee
Honden en hardlopers werden vanochtend tegelijk uitgelaten tijdens de Kerstloop in Dishoek, die onder bijna zomerse omstandigheden werd afgewerkt. De hardlopers waren nog wel in de meerderheid, maar de honden maakten wel meer lawaai. 

Ook bij strandpaviljoen Kaapduin was het een komen en gaan van honden en hardlopers. Wim van Sparrentak kwam daar ook achter toen hij naar huis ging en zijn jas wilde pakken. Die was in een bakje hondenwater beland… Het mocht de pret niet drukken, want de Van Sparrentakjes gingen niet met lege handen naar huis. Voorafgaand aan de Kerstloop werden er onder de deelnemers kerstmutsen uitgedeeld. Wim van Sparrentak, die de verloting regelt bij de Ondoloop op 8 januari in zijn woonplaats Sint Laurens, kan daar nog wel wat prijzen voor gebruiken. Het was dan ook niet heel verrassend dat Wims kinderen na afloop alle achtergebleven kerstmutsen aan het verzamelen waren. Met een tas vol kerstmutsen keerden ze huiswaarts dus de prijzentafel zal tijdens de Ondoloop goed gevuld zijn. Allemaal meedoen dus.

Dan nog even over de Kerstloop.  Het zal ongetwijfeld de warmste Kerstloop ooit geweest zijn. Ik hoorde zelfs geluiden dat het de warmste tweede kerstdag aller tijden is. Zelden zullen zoveel hardlopers in een korte broek en een hempje hebben hardgelopen tijdens Kerstmis. Een stevige bries zorgde ervoor dat het niet al te warm was om te rennen.

De start van de Kerstloop was ook nu weer op het plein voor het pannenkoekenhuis. Alleen is dat pannenkoekenhuis helaas verdwenen. Toen ik aan kwam fietsen in Dishoek wist ik niet wat ik zag. Het rustieke Walcherse plaatsje wordt momenteel omgetoverd tot het zoveelste vakantiepaleis met joekels van vakantiewoningen. Bomen en bossen zijn hiervoor gekapt. Erg jammer, blijkbaar moet alles wijken voor de massarecreatie. Dat het gebied een opknapbeurt kon gebruiken was wel duidelijk, maar of het er beter op geworden is…

Jammer dat ook dit stukje natuur wordt volgebouwd aan onze mooie Walcherse kust.

 

 

Advertenties

3 thoughts on “Kerstmutsen zoek na Kerstloop Dishoek

  1. De kerstmutsen zijn ook te winnen tijdens de bingo op oudejaarsavond Marine, heb ik uit betrouwbare bron vernomen…..

  2. Je bent toch een beetje teveel geschrokken van die honden denk ik Maurice 🙂 , want je reageert nu wel erg als gebeten door de nieuwbouw van dit mooie stukje walcherse. Hoe pittoresk t pannenkoekenhuis ook was, dat kwam mede door de woekerende bramen rondom het pleintje die vrij spel hadden sinds de oude gebouwen erachter gesloopt waren jaren geleden. Het werd hoog tijd dat dit stukje dishoek opgeknapt werd, want al jaren was geloof ik die voormalige gokhal het netste gebouw aldaar….
    Er zal heus een boom gesneuveld zijn, maar het grootste deel lag al braak, en ik vind dat ze een hele geschikte bouwstijl hebben gekozen. Nu oogt het wel erg kaal en nieuw allemaal, maar laten weten ons maar verbazen van t voorjaar!
    Weet je wat eigenlijk vervelender is dan die zomerse ‘massatoeristen’: die zeeuwen die hun strandhuis/villa ’s winters laten stallen op de parkeerplaats zodat je niet eens meer een fatsoenlijk aantal deelnemers aan een hardloopwedstrijd kan laten parkeren… :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s