Ook schapen worden wild van Aagtekerkerun

ldmaagtekerkerun2

foto Lex de Meester

door Maurice Steketee
Lijn 53 naar Middelburg liep vertraging op, schapen sloegen op hol en veel onderbroekenlol na afloop in cafe Kodde. Kortom, het was weer een memorabele Aagtekerkerun afgelopen zaterdag in het gelijknamige dorp. 

Voor de start werd niet alleen het geduld van de hardlopers op de proef gesteld, ook dat van de buschauffeur van lijn 53. Doordat er honderden hardlopers op de weg stonden, liep zijn ritje naar Middelburg enkele minuten vertraging op. Pas nadat de sirene van de antieke brandweerwagen had geloeid, het startschot had geklonken en het vuurwerk was afgeschoten kon hij zijn weg vervolgen. Het immense pak hardlopers sloeg daarna meteen op hol, net als de schapen die op deze bijna lentedag voor de verandering gewoon hun trainingsrondjes konden afwerken in de wei. Het zwarte schaap finishte uiteindelijk als laatste…

fotoVooraf was al duidelijk, dit werd de warmste Aagtekerkerun ooit. Bovendien werd het door gebrek aan harde wind en laag water ook nog eens de allermakkelijkste Aagtekerkerun allertijden. Velen zullen waarschijnlijk hun allersnelste Aagtekerkerun immer hebben gelopen. Het was ook de allerdroogste Aagtekerkerun, want de douches in de sporthal gaven maar mondjesmaat wat (koud) water. ,,Had je maar door moeten lopen”, kreeg ik na wat klagen en kermen naar m’n hoofd geslingerd. En ik had nog wel zo m’n stinkende best gedaan, hoewel de vorm nog ver weg is. Gelukkig zijn er de komende dagen genoeg nieuwe ronden, nieuwe kansen.

Te beginnen morgenochtend om 7.00 uur. Dan ga ik met zeventien mariniers en tientallen andere lopers van Domburg naar Zoutelande lopen voor Serious Request. Ook dat wordt vast weer een memorabel moment. Ik hoop op storm en regen, het mag best een beetje heroisch zijn. Net als de Aagtekerkerun dat elk jaar is. Op deze editie na dan.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s