Geeft ervaring doorslag in Dow Aflossingsmarathon Terneuzen?

aflossdoor Maurice Steketee
Komende zaterdag hoop ik voor de tiende keer een marathon te voltooien. Maar in tegenstelling tot de vorige negen keer dit keer niet solo. Ik krijg hulp van drie medestrijders (Robert Carol, Arthur van Aartsen en John Guequierre) voor de Dow Aflossingsmarathon in Terneuzen. Met z’n vieren leggen we de ruim 42 kilometer af, zo’n tien kilometer per persoon dus.

We moeten alleen nog even de tactiek bepalen. Laat je de snelste loper starten of juist als laatste lopen? En wisselen we om de 5 kilometer of loop je de tien kilometer in een stuk? We hebben nog een paar dagen om daar over te beslissen. Waarschijnlijk kiezen we voor 2×5 kilometer rennen. Maar wat als het pijpenstelen regent en je na de eerste 5 kilometer drijfnat bij het wisselpunt komt. Ga je dan ruim een uur wachten op je tweede beurt, terwijl de spiertjes afkoelen?

Doel is om in elk geval onder de 3 uur te finishen. Dat betekent dat we alle vier ruim 10 kilometer binnen 45 minuten zullen moeten lopen. Gezien onze pr’s zou dat geen probleem moeten zijn, maar het blijft natuurlijk wel een marathon…

Ik zag dat zo’n tien lopers de 42 kilometer alleen gaan afleggen. De overige teams doen met 2 of meer (maximaal 8) lopers mee.  Wij lopen dus met vier. Of dat de ideale samenstelling is, zal zaterdag blijken. Als het een beetje meezit, zit er misschien zelfs wel een top tien positie in. Aan de ervaring kan het in elk geval niet liggen. Met z’n vieren hebben we bijna tweehonderd marathons achter onze namen staan.  Houd Team 77 dus zaterdag goed in de gaten!

 

Advertenties

One thought on “Geeft ervaring doorslag in Dow Aflossingsmarathon Terneuzen?

  1. Oei Maurice; als ik die andere namen lees, voel je je dan niet een beetje opgelaten… 🙂
    In ieder geval, succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s