Zakloop Nisse kan nog verder groeien

foto huib Boogert

foto huib Boogert

door Maurice Steketee

Even leek het er op dat de Zakloop in Nisse verloren zou gaan. Het populaire hardloopevenement was uit haar jasje gegroeid., de organisatoren konden het niet meer aan. Nu, een paar maanden later, is de Zakloop weer springlevend. Volgens Jan de Wilde en Jos den Hollander, twee van de vele vrijwilligers die het stokje hebben overgenomen, kan de Zakloop zelfs nog wel een beetje groeien. ,,Vooralsnog zit er geen maximum aan het aantal inschrijvingen”, aldus Jan de Wilde. Op dit moment hebben al meer dan 300 deelnemers zich aangemeld. Daar zit ook de winnares van de Kustmarathon Miriam van Reijen bij. Ze bivakkeert het weekend van 27 t/m 29 november in onze provincie om onder meer haar steen te onthullen op de dijk van Zoutelande. 

Hieronder meer info over het evenement:

16e editie Zakloop Nisse op 29 november

De Zakloop is een hardloopevenement dat dit jaar voor de 16e keer wordt georganiseerd. De afgelopen 15 jaar bemoeiden de vrije Zaklopers uit Nisse zich met de organisatie van dit evenement. Begonnen in het jaar 2000 met 55 deelnemers is het evenement uitgegroeid tot 800 deelnemers in 2014. Inmiddels heeft het team van de vrije Zaklopers zichzelf opgeheven en is de organisatie in handen van Atletiekvereniging AV ’56 uit Goes.

Het nieuwe team heeft als ambitie om op 29 november 1000 deelnemers aan de start te hebben verdeeld over drie afstanden. Het parcours van de Grote Zakloop, over een afstand van een halve marathon, is iets aangepast. De afgelopen jaren was er veel discussie over de lengte. Halve marathon lopers vergelijken hun tijden vaak met andere wedstrijden en door een te korte afstand bij de Zakloop werd menig persoonlijk record verbroken. Dit jaar is het parcours opnieuw nagemeten en zou het exact 21.1km moeten zijn. De hindernis voor het paardepaadje(zie foto) is gelukkig behouden. Er is een extra lusje in het parcours gemaakt waarbij 100 meter extra is gevonden.

De Kleine Zakloop over een afstand van 7.5km blijft ongewijzigd. Dit aantrekkelijke parcours over de bloemdijken en langs de weeltjes van Zuid-Beveland trekt nog steeds de meeste deelnemers. Helaas had dat grote aantal deelnemers ook zijn keerzijde omdat de tijdsregistratie het niet aan kon. Door dit jaar van tijdsregistratiechips in het startnummer gebruik te maken is dat probleem verholpen.

In het verleden konden bovenstaande afstanden ook worden gewandeld. De organisatie heeft besloten om het wandelonderdeel te schrappen. Voor de jeugd is er de 2.1km Mini Zakloop. Dat parcours is ook deels onverhard en voert door de kern van Nisse en over een schelpenpad langs een boomgaard. Inschrijving staat open voor een ieder die deze afstand aan kan.

Nisse is een schilderachtig dorpje gelegen in de Zak van Zuid-Beveland met slechts zeshonderd inwoners. Een invasie van hardlopers zorgt dan vaak voor parkeerproblemen. Dankzij het terrein van Bosman Transport en de inzet van extra verkeersregelaars hoopt de organisatie dat probleem ook op te lossen.

OP dit moment hebben zo’n 300 deelnemers zich aangemeld via de website www.zakloop.nl. Het loont om voor 1 november in te schrijven want dan geldt een aantrekkelijke korting. Na-inschrijving op de dag zelf is een stuk duurder.

Tot ziens op 29 november!

Organisatie Zakloop Nisse

Advertenties

One thought on “Zakloop Nisse kan nog verder groeien

  1. De kerk in Nisse stampvol, lopers in een kleurrijk lint op de dijk, de speaker galmt door de luidsprekers. Je kunt met een beetje parcourskennis snel even doorsteken en de kopgroep nog een keer voorbij zien komen. Op elke splitsing vrijwilligers die met vlaggetjes deelnemers de goede kant op sturen. Chapeau. In het durpshuus zowat iedereen aan de Westmalle dubbel. Zuid Beveland vibreert als Vlaanderen tijdens de koers. Grote Zakloop, hoogmis van het hardlopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s