Het recept voor maximale prestaties dit weekend

recept spinazie klein

Door Ilse Maas

Ren op de valreep nog even langs de supermarkt voor de ingrediënten van dit gerecht, want het gaat je morgen of overmorgen geheid voordeel opleveren.

Waarom? Wel, zoals je hebt kunnen lezen in het interview met voedingsdeskundige Miriam van Reijen doet het juiste eten op de dag voor de wedstrijd heel wat met je uithoudingsvermogen op de dag van de wedstrijd zelf. Daarom heeft ze een recept uit haar hardloperskookboek met ons gedeeld dat ervoor zorgt dat je komend weekend het maximale uit jezelf kunt halen.

Voordelen van dit voedsel              

Het zit namelijk zo. De koolhydraten in de pasta worden omgezet in glycogeen, de brandstof die wordt aangesproken wanneer je langdurig hardloopt. Gebruik trouwens witte pasta in plaats van volkoren, want als je teveel vezels eet kan je daar tijdens het lopen last van krijgen. In spinazie zit nitraat: dit zorgt voor een betere zuurstofopname door je bloed. De gezonde eiwitten in de zalm zorgen tot slot voor spierherstel.

Een goed opstapje naar een fantastische wedstrijd dus! Je vindt het recept hieronder.

116117

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s