Kwart hardlopers loopt met wc-papier op zak

img_1367door Maurice Steketee
Hoeveel hardlopers gaan naar buiten met een stuk wc-papier op zak? Het was een van de vragen die ik onlangs aan honderden atleten voorlegde in de grote PZC-hardloopenquete waarvan de hele uitslag volgende week vrijdag in de krant verschijnt. In de enquete kwamen vele serieuze vragen aan bod, maar dus ook een vraag over toiletpapier. Zodra ik een blog schrijf dat over poep en pies tijdens het lopen gaat, stijgen de bezoekersaantallen. Bovendien word ik er meestal dagen later nog aan herinnerd en regent het anekdotes. 

Zo vertrouwde een hardloper me toe dat hij regelmatig bij bewoners aanbelt als -ie nodig moet. Diezelfde loper stapt ook wel eens een willekeurige sportkantine binnen als ie ’t niet meer kan houden. Ook de toiletcabines op het strand zijn bijzonder populair bij hardlopers. Als je geluk hebt hangt er nog een velletje, maar als je pech hebt….

Van veel lopers hoorde ik dat ze standaard, hoe groot of klein het rondje ook is, een paar velletjes wc-papier op zak hebben. Een slimme zet. Wellicht heb je het nooit nodig, maar beter goed voorbereid op pad, dan een vieze broek. Wellicht zijn er ook hardlopers die met een luier lopen, maar daarover heeft nog niemand een bekentenis gedaan. Geruchten daarover gaan er wel trouwens….
Dan de uitslag (van de enquete). Een kwart van de geënquêteerden (van de in totaal 369 hardlopers) geeft aan een deel van een wc-rol mee te nemen tijdens het hardlopen. Van de plusminus 10.000 sporters tijdens het Kustmarathonweekend heeft dus 2500 man toiletpapier bij. Als je al die velletjes achter elkaar legt, krijg je een enorm spoor, van Burgh-Haamstede tot Zoutelande. Een Amerikaan heeft er trouwens zijn hobby van gemaakt om het aantal velletjes per rol te tellen. Hij komt uit op gemiddeld 157 per rol

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s