Hij komt, hij komt….

foto (1)
door Maurice Steketee
Er zijn van die dingen waaraan je kunt merken dat de Kustmarathon er aan komt. Dat begint bij mij al ’s ochtends vroeg als ik langs het kanaal van Middelburg fiets naar m’n werk in Vlissingen. De afgelopen weken kwam ik af en toe een verdwaalde loper of wandelaar tegen, maar vanmorgen was het echt raak. Het lijkt erop dat iedereen die meedoet in de laatste twee weken nog even de puntjes op de i wil zetten of de schade van het te weinig trainen nog wil inhalen. Of dat laatste verstandig is, is maar zeer de vraag. Iedereen die over een kleine twee weken aan de start staat van een van de onderdelen moet er zo langzamerhand nu wel klaar voor zijn. Als je nu nog als een gek gaat trainen, loop je geheid nog een blessure op. 

Ook op het werk is de Kustmarathon het gesprek van de dag bij de koffieautomaat. Drie collega’s doen mee met de Ladiesrun en dat is te zien en te horen. Collega Ilse showde haar nieuwe hardloopschoenen die ze had gekocht. Collega Cornelleke, die lang met een blessure tobde, zag het plots weer zonnig in nadat ze gisteren acht kilometer pijnvrij had gerend. En collega Miriam had tussen de schoolreisjes door van haar kinderen ook weer wat tijd gevonden om een rondje te trainen. Zo leeft iedereen op z’n eigen manier toe naar de wedstrijd. Het publiceren van de hardlooptips voor de Ladiesrun op dit blog en in de krant werd me minder in dank afgenomen. ,,Je moet de concurrentie niet wijzer maken dan ze al is.”

Zaterdagavond was ik op een feestje met heel veel hardlopers en ook daar ging het alleen maar over de Kustmarathon. Opvallend veel feestgangers dekten zich al in. Te weinig getraind, niet in vorm, het zal wel te warm zijn, misschien is het wel hoog water, ik moet nog naar de tandarts volgende week, m’n magnesiumpillen zijn nog niet binnen enz. Eigenlijk zijn hardlopers maar een stelletje aanstellers, riep een feestganger met een behoorlijke bierbuik die duidelijk nog niet de hardloopflow te pakken heeft. En eigenlijk heeft -ie nog gelijk ook.

De komende twee weken zal het ook weer veel over het weer gaan. Ik heb al stiekem even naar de weersvoorspelling gekeken voor het Kustmarathonweekend. Die ziet er vrij gunstig uit. De kans op zon is groter dan de kans op regen en er staat ook voorzichtig al een zonnetje ingetekend op de weerkaart. De kans dat dit weerbericht klopt is trouwens net zo groot als dat een van mijn collega’s de Ladiesrun wint.  Het is maar dat u het weet…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s