De Noormannenloop, zonder tijdwaarneming

Een deelneemster in actie tijdens de Noormannenloop. foto Maurice Steketee

Een deelneemster in actie tijdens de Noormannenloop. foto Maurice Steketee

door Maurice Steketee
Het vorige blog over de slapeloze nachten van tijdwaarnemer Sjaak Sinke maakte de tongen los. Er werden verschillende oplossingen aangedragen, maar de simpelste is natuurlijk gewoon op tijd inschrijven. Overigens heeft Sjaak nog steeds heel veel plezier in zijn werk, zo liet hij in een reactie op Facebook weten. Tevens geeft hij een kijkje in de keuken. Dat kunt u helemaal onderaan dit blog lezen.

Een andere oplossing is geen tijdwaarneming, zoals afgelopen vrijdag bij de Noormannenloop. Vroeger (jaja daar is ie weer) werd er bij bijna alle trimlopen helemaal geen uitslag opgemaakt. Je schreef in, liep mee en kwam over de finish en dat was het dan. Tegenwoordig is er bij alle loopjes een klok aanwezig, maar niet overal is er een officiële uitslag. Ook bij de Kreekloop in Westkapelle gaat het op die manier. Bij de Noormannenloop dus ook. Hoewel je hier dus geen persoonlijk of wereldrecord kunt lopen blijft het een mooie loop, die ook nog eens behoorlijk wat van het lichaam vraagt. Het eerste deel gaat immers over de laatste 5 kilometer van het Kustmarathonparkoers, waarna het onderlangs – rond de kreek – weer terug naar Westkapelle gaat. Daar krijg een vaantje als bewijs dat je hebt meegedaan.

Tijdwaarneming is belangrijk deel van mijn pensionadoleven.

door Sjaak Sinke

Met relatief eenvoudige apparatuur in korte tijd een uitslag maken en die al een paar minuten na de laatste deelnemer uit te kunnen reiken geeft een goed gevoel: ,,Nu al een uitslag, dat is snel”, hoor je nog regelmatig. Hierbij wel hulp nodig van een aangever die via een headset de startnummers doorgeeft en twee mensen die de schaduwbinnenkomst registreren ter controle, wat later ook nog met de videocamera kan.

De programmatuur is in Quick Basic (zat vroeger bij Windows), volledig door mij zelf ontwikkeld en kan aangepast worden aan de wensen van de organisatie. Zo kon de serie/baanindeling van de zwemloop afgelezen worden uit de startnummers met bijbehorende kleur cap.
De crosscompetitie over zeven wedstrijden waarvan de beste vijf meetellen, met zijn merkwaardige puntentelling en bonus is geen probleem.
De WEA-loop met vier deelnemers waarvan de tijden opgeteld worden. De oorspronkelijk ZLM-loop waarin minimaal één dame in een team moest zitten en de slechtste tijd moest afvallen. Een mogelijkheid die de chiptimer indertijd niet aan kon. Verder nog diverse Nederlandse kampioenschappen crosstriatlon gedaan.

Het PZC-stratenloopcircuit waarin alleen de circuitdeelnemers punten per categorie krijgen maar alle deelnemers in aanmerking komen voor de prijzen. Senioren doen mee met minimaal vijf wedstrijden, de jeugd minimaal vier wedstrijden.
Zo ook programma’s voor de Ekiden met registratie van alle tussentijden, waarvan nu een programma voor de Veldloopestafette is afgeleid.
Voor de mountainbikers een estafetteprogramma ontwikkeld waar na iedere wissel (ca 25) de tijd werd geregistreerd van ca 30 teams. Ik heb nog nooit een koopprogramma gezien waarin al dit soort zaken te regelen zijn.

Wat kan het PZC-stratenloopprogramma:
A correctie, B lijst op scherm, C invoer gegevens, D deelnemerslijst op startnummer/ alfabet, E. rekenen senioren, F. tijdregistratie inclusief tussentijdse uitslag, deeluitslag en correctiemogelijkheid, G overall uitslag printen , H etiketten, I deel van bestand schoonmaken, J uitslag voor de PZC, K internetuitslag, L print circuit, M internetstand, N circuitstand PZC, O internet deelnemerslijst, P deeluitslag per categorie, Q bestandcopy, R rekenen jeugd, S tijdcorrectie.

Er zijn programma’s waarin de inschrijvingen sneller te verwerken zijn, maar al de mogelijkheden zoals boven genoemd ben ik nog niet tegen gekomen

Naast de tijdwaarneming zorg ik bij vier van de zes PZC-wedstrijden het geluid van de speaker, en maak ik voor de PZC op verzoek een verslag met bijbehorende uitslag. Gevolg: ik ben als eerste op de locatie en ga als laatste weg nadat ik mijn geluid heb opgeruimd aangezien de “helpers” dan al lang aan de drank/koffie zijn.

Wanneer je deze activiteiten ziet van deze vrijwilliger lijkt het mij niet te veel gevraagd om tijdig per internet in te schrijven.

Advertenties

2 thoughts on “De Noormannenloop, zonder tijdwaarneming

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s