Lepraloop bij ondergaande zon

foto 3
door Maurice Steketee
Terwijl de ondergaande zon al bijna de zee kuste, gingen zo’n 75 lopers woensdagavond van start in de Lepraloop. Organisator Hans Corbijn had besloten het roer om te gooien in de hoop meer deelnemers aan te trekken. Van de zaterdag ging het evenement naar de woensdag, van de middag naar de avond en ook werd voor een andere startlocatie gekozen. Het werd een sprookjesachtige entourage, dat meer deelnemers verdiende dan het kreeg. Persoonlijk vond ik dit rondje een stuk aantrekkelijker dan menig stratenloopje.

Na de start bij strandpaviljoen Lage Duintjes ging het meteen de duinen over het bos in. Na wat heen en weer slingeren door de Mantelinge mochten we het strand op bij De Piraat.

foto 1

Omdat het best een zwaar rondje was, kwam het niet heel slecht uit dat er al planken lagen op het strand, waardoor er geen zand tussen de tenen kwam. Met het trainingsweekendje nog in de benen besloot ik er maar een trainingsloopje van te maken. Ook anderen die mee waren op het trainingsweekendje waren nog niet helemaal bij de les. Zo kwam een niet nader te noemen loper zonder startnummer over de finish, hij was vergeten het nummer op te spelden en dus lag ’t nog in de strandtent. Vergeetachtigheid komt met de jaren…

foto 2

De Lepraloop was voor mij waarschijnlijk de laatste loop voor de PZC Familieloop op 20 juni. Daarvoor kunt u nog vier dagen inschrijven via http://www.pzc.nl/familieloop

Advertenties

2 thoughts on “Lepraloop bij ondergaande zon

  1. Volledig mee eens Maurice. Leuk parcours en prima organisatie. Jammer van de geringe deelname maar volgend jaar gaan er zeker het dubbele aantal aan de start staan. Hans en de vrijwilligers bedankt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s