Trainingsweekend Beffe

image_9
door Maurice Steketee
De kop boven dit verhaaltje zet u wellicht een beetje op het verkeerde been, maar afgelopen weekend ben ik met 11 andere hardlopers op trainingskamp geweest in de Ardennen. In Beffe (spreek uit: Befff) welteverstaan. Een werkelijk waar prachtige omgeving om de spiertjes een beetje te pijnigen. En binnen de 3 uur rijden ben je er.

image_1
Beffe is een klein plaatsje op een Arden, in de buurt van La Roche. Onze reisleider JaapJan was – naar eigen zeggen bij toeval – op dit gehuchtje gestuit. In Beffe stond bovendien een prachtig vakantiehuis, inclusief kelder met biljart, dartbord en tafelvoetbaltafel. Het duurde dan ook niet lang voordat we ‘ja’ zeiden tegen een weekendje Beffe.

image_4

Ik zat in auto 1 en arriveerde vrijdagmiddag al in Beffe. Na een korte hardloopinspectie van het gehucht en een uitgebreide pastamaaltijd besloot ik met Bram Verhage en Jan Willem Verhulst rond half negen nog even een rondje te fietsen. We kwamen al snel in een afdaling terecht waar geen eind aan leek te komen.

image

Het begon inmiddels al flink te schemeren en zonder licht op de fiets sloeg de paniek toch enigszins toe. Bram kwam al snel tot een conclusie waar weinig tegenin te brengen viel. ,,Wat we hebben gedaald, moeten we ook weer omhoog.” Al snel zagen we een bordje langs de weg dat aangaf dat de weg met 12 % omhoog liep. Dat is vergelijkbaar met de flanken van de Alpe d’Huez. In m’n hoeie hoed mocht ik dus om half tien nog even een colletje van de eerste categorie op. Bovendien was Beffe nog behoorlijk ver… De vogels maakten zich intussen klaar voor de nacht, de temperatuur daalde en het werd ook steeds vochtiger.

image_2Tegen elven zat onze helletocht er pas op. Badend in het zweet en totaal uitgeput zocht ik direct m’n mandje op. De volgende ochtend werd ik wakker met kramp in m’n rechterbeen, overgehouden aan dat iets te enthousiaste inspectierondje. Maar tijd om bij te komen was er nauwelijks. Op zaterdagochtend stond een wandeltocht op het programma. Na drie uur klimmen en klauteren zat ook deze slijtageslag erop. Daarna volgden nog allerlei randactiviteiten en een tapasmaaltijd. Het nachtleven van Beffe (dat zich vooral afspeelt in etablissement Befferly Hills) hebben we maar overgeslagen…

image_3Dag drie stond in het teken van mountainbiken. We besloten de blauwe route te volgen, want die was volgens kenners niet zo zwaar. Blijkbaar is mijn definitie van ‘niet zo zwaar’ een totaal andere. Zeker als je de routebordjes regelmatig kwijtraakt, donkere wolken zich samenpakken en een van de fietsers dan ook nog eens materiaalpech krijgt. Wat een tochtje van 20 kilometer zou moeten zijn, werd een bergetappe van bijna 4 uur. Het was dus een trainingsweekend in optima forma. Vanochtend werd ik doodmoe wakker. Met opnieuw kramp in m’n been. Beffe bedankt!

image_5

image_7

image_8

image_11

image_6

image_12

Advertenties

One thought on “Trainingsweekend Beffe

  1. Mooi daar, he! Ben er vorige week ook geweest. Ik met de racefiets;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s