Oranjemuidenloop en de mummy van Sint Laurens

foto 1 door Maurice Steketee
Nee, dit blog gaat niet over een nieuw avontuur van Suske & en Wiske of over Kuifje in Erremue. Het gaat over de Oranjemuidenloop die vrijdagavond in Arnemuiden werd gehouden en een nogal onrustig einde kende. Ik zat nog uit te hijgen van m’n twee rondjes over het behoorlijk pittige parkoers toen ineens een hevig bloedende Wim van Sparrentak binnenkwam struikelen. Hij had er zojuist voor gezorgd dat heel Arnemuiden een paar seconden zonder tv zat door keihard tegen een elektriciteitskastje aan te botsen, om vervolgens te eindigen met een buikschuiver op Arnemuidse keitjes. En die gaven niet mee, kan ik u vertellen. Om in wielertermen te spreken: het behang was er goed af. Na het ingewikkelde rondje door Arnemuiden moest Wim letterlijk en figuurlijk flink in de watten gelegd worden door de toegesnelde EHBO-meisjes. Het leverde van Sparrentak al snel een nieuw bijnaam op: de mummy van Sint Laurens. Er werd aan de EHBO ook nog voorgesteld om uit voorzorg zijn hoofd ook maar meteen helemaal in te pakken, maar dat kon op onvoldoende steun rekenen van de hulpverleners.

foto 2

Overigens leek de schade uiteindelijk voor Van Sparrentak mee te vallen. ,,Hier heb je veel alcohol voor nodig om snel te herstellen”, was zijn montere reactie, waarna even later zijn benen weer al heen en weer zwiepten op de dansvloer in een plaatselijk horecaetablissement waar de oranjebitter gretig aftrek vond. Volgens een aantal getuigen bleef het daarna nog lang onrustig in het vissersdorp.

De Oranjemuidenloop is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een vaste waarde op de hardloopkalender. Vroeger trokken tientallen hardlopers naar de Oranjeloop op Walcheren maar dat stokje is moeiteloos overgenomen door de Oranjevereniging van Arnemuiden. Elk jaar zijn er meer toeschouwers langs het parkoers te vinden en deelnemers weten het evenement ook steeds beter te vinden. Er komt dan ook zeker een jubileumeditie in 2016. Hopelijk lukt het dan wel voor iedereen om met beide benen op de grond te blijven staan….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s