Sven Vermeulen geeft nooit op

11088983_911225298921218_1545191939715907044_o
door Maurice Steketee
Sven Vermeulen is in Zeeland vooral bekend als tennisser, umpire (hij was lijnrechter tijdens de Olympische Spelen in Londen), maar de laatste jaren laat hij zich ook steeds meer zien in het hardloopwereldje. De 37-jarige Vlissinger timmert flink aan de weg en laat zich steeds meer van voren zien in verschillende wedstrijden. Sinds gisteravond staat er ook auteur achter zijn naam. Sven heeft namelijk een bizar leven tot nu toe achter de rug. Om die periode af te sluiten schreef hij het boek ‘Geef nooit op’ dat hij gisteravond presenteerde in de Kloveniersdoelen in Middelburg. Toen Sven voor las uit eigen werk kon je een speld horen vallen. 

11083607_911225305587884_2425404753007666672_n

Het werd een avond met een lach en een traan. In het boek verhaalt Sven over zijn verslaafde moeder, over hoe zijn vader onder invloed van alcohol en drugs zichzelf de dood inreed, over de nieuwe vriend van z’n moeder die hem als achtjarige jochie seksueel misbruikte, over hoe hij diezelfde man het ravijn induwde, over hoe een leven vol verdriet en eenzaamheid zich kan voltrekken, over zijn zwerftocht als tiener door Europa, maar ook over hoe een leven als een nachtmerrie toch nog kleur kan krijgen. Over hoe zijn droom om vader te worden uiteenspatte door zijn doodgeboren kindje. Maar ook hoe hij de kracht weer vond om te strijden voor een betere toekomst. ,,Deze avond was zwaarder dan het lopen van een marathon”, zei Sven na afloop tegen me, maar de grijns op zijn gezicht is vast nooit zo groot geweest. ,,Eindelijk kan ik echt zijn wie ik ben.” 37 jaar lang voerde hij naar eigen zeggen een toneelstukje op. Dat hoort nu tot het verleden. Wie de echte Sven wil leren kennen raad ik aan zijn boek te kopen. Geef nooit op Sven!

Advertenties

3 thoughts on “Sven Vermeulen geeft nooit op

  1. Sven, heel moedig van je en dat nu de weg open is en blijft voor je om gelukkig te zijn en te doen wat je graag wilt.

  2. Je boek gelezen wat moedig om dit te schrijven en wat goed dat je dat hebt gedaan.RESPECT voor je!!!!
    Wens je veel liefde en geluk toe voor je verdere leven.

  3. Mijn zoon, net terug uit YWC en nu in een safehouse, is erg onder de indruk van je verhaal. Ik heb gelijk je boek voor hem gekocht en zal zijn mijn best doen om iedereen het boek te laten aanschaffen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s