Doorgestoken kaart in Ondoloop?

IMG_3590

door Maurice Steketee
Voor de PZC ben ik bezig met een serie verhalen over matchfixing in de Zeeuwse sport. Allerlei sporten passeren daarin de revue, maar atletiek stond tot vandaag niet al te hoog op het lijstje. Dat is immers een eerlijke sport, maar na vandaag moet ik dat beeld een beetje bijstellen. Het had er een paar uur geleden alle schijn van dat Wim van Sparrentak de zege heeft gekocht in de Ondoloop. Na een jarenlange hegemonie van de oud-korfballer van Ondo (een carrière zonder hoogtepunten maar dit terzijde) in zijn thuiswedstrijd, werd Van Sparrentak vorig jaar geklopt door Ronnie Overgaauw.IMG_3588

Dat zat de inwoner van Sint Laurens zo dwars dat hij er de afgelopen weken alles aan deed om de concurrentie uit te schakelen. Hij zette menig ander atleet op het verkeerde been. ,,Ronnie komt zijn titel verdedigen”, riep hij tegen iedereen die het wilde horen. ,,Dus ik ga zeker niet winnen.” Maar Ronnie was er vandaag niet en loopt morgen de Wallenloop. Ook Erwin Harmes werd ingepakt door Van Sparrentak. Tijdens oudjaarsavond werd Harmes uitgenodigd om het nieuwe jaar in te luiden bij de Van Sparrentakjes. Harmes was pas om 5 uur ’s ochtends thuis, heb ik uit betrouwbare bron vernomen. Bovendien werd Harmes winnaar van de illegale bingo in huize Van Sparrentak, op voorwaarde dat hij niet mee zou doen in de Ondoloop. En dus stond ook Harmes vandaag niet aan de start en kiest voor de Wallenloop in Goes.

Deze foto kreeg de PZC als bewijsmateriaal opgestuurd: Erwin Harmes werd overladen met prijzen tijdens oud en nieuwviering bij de Van Sparrentakjes.

Deze foto kreeg de PZC als bewijsmateriaal opgestuurd: Erwin Harmes werd overladen met prijzen tijdens oud en nieuwviering bij de Van Sparrentakjes.

Concurrentie kreeg de thuisloper alleen van David Schrier , Niels Koole en Arjo Verhage. Maar ook zij haakten ineens af. Verhage liep op een gegeven moment zelfs te wandelen.  Alsof het allemaal nog niet genoeg was, had de hele familie Van Sparrentak, vrouw, Wim zelf, twee kinderen en zus ook nog eens prijs in de verloting na afloop. Arthur van Aartsen uit Middelburg verwoordde het als volgt: ,,Tegen zoveel onrecht kun je niet op”, waarna hij met lege handen huiswaarts keerde. Petra Verhulst uit Westkapelle moest het met een doos eieren doen. ,,Het is wel duidelijk waar alle hoofdprijzen naartoe gaan.” En zo is dus matchfixing ook doorgedrongen in de Zeeuwse atletiek. De journalisten van de PZC staan in ieder geval op scherp!

IMG_3592

Advertenties

4 thoughts on “Doorgestoken kaart in Ondoloop?

  1. Leuk ‘verhaal’ Maurice. Er gingen zelfs geruchten dat de nummers 2 t/m 4 een bod kregen van € 25 om Wim niet te verslaan, maar dat bleek onjuist te zijn! Aantal deelnemers was met 90 stuks exact gelijk aan vorig jaar en dat na slechts 16 voorinschrijvingen waarvan er twee niet meededen.

  2. Hoe klein dit incident ook moge zijn, het is een schande voor de atletieksport. De foto is het beste bewijs. De KNAU zal hier blij mee zijn als ze dit te weten komen. Wellicht een schorsing, na gehoord te zijn door de KNAU, voor het frauduleuze handelen van deze atleet?

  3. Pingback: Terugblik op een vol hardloopjaar | Hardlopen in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s