Laatste nieuws (3): het wordt warm!

* Als de weermannen en -vrouwen gelijk krijgen dan wordt het zaterdag een warme dag. De thermometer zou best wel eens boven de twintig graden kunnen komen. Geluk bij een ongeluk is dat het daarbij wel gaat waaien, uit het zuiden kracht drie a vier. Voor hardlopers wordt het hoe dan ook zweten. Wapen je daar tegen! Hier een paar tips.

Begin niet pas te drinken als je tien kilometer gelopen hebt.  Drink al voor de start. Drink niet overal energiedrank, water is vaak voldoende. vergeet door dat vele drinken niet te eten! Heb je ook nodig! Kleed je luchtig, korte broek, shirt zonder mouwen. Liefst licht van kleur. Gebruik de sponzen die je onderweg aangeboden worden. Maak je hoofd, je armen en je romp goed nat. Smeer dan wel vet op je huid op plaatsen waar je shirt en/of broek langs kunnen schuren.

Volgens weerman Peter Walraven uit Vrouwenpolder zal het aan het begin van de middag bewolkt worden. Of het verstandig is een pet op te doen, is dus niet zeker. Aan het eind van de middag voorspelt Walraven dat het licht gaat regenen. Dat zal zo tussen 4 en 5 uur zijn. Late finishers zullen dat niet erg vinden.

* Het parkoers van de Kustmarathon ligt er volgens de organisatie prachtig bij. Aan het laatste gedeelte, vanaf de Westkappelse Zeedijk tot Zoutelande, hebben het waterschap en de gemeente Veere hard gewerkt om het parkoers zo vlak mogelijk te krijgen. Schelpenpaden zijn bijgevuld, tegelpaden rechtgelegd en eventuele wielsporen weggevlakt.

* De bemanning van de waterpost op het twintigkilometerpunt kan zaterdag flink aan de bak. Het kraampje wordt opgezet in de buurt van de vloedlijn maar omdat het afgaand water is, zal het steeds verplaatst moeten worden, steeds verder van de duinen af. Dat zal niet gebeuren bij de tijdwaarneming op het halvemarathonpunt. Dat ligt in de buurt van de vloedlijn en zal daar blijven liggen. Deelnemers moeten daar dus een stuk mul zand meenemen. Dat zullen ze echt moeten doen, want wie niet op het halvemarathonpunt geklokt wordt, wordt ook niet in de einduitslag opgenomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s