De zevende PZC Familieloop: geslaagd evenement

door Koen de Vries

Hij zit er alweer op, de zevende editie van de PZC Familieloop. De zon scheen, er hoefden dit jaar geen ambulances in actie te komen, de gezichten stonden op vrolijk en genieten, het was kortom een mooie hardloopdag. Dat sommige deelnemers in de rij moesten staan voor de PZC-bus omdat hun startnummer niet bezorgd was en dat er geen water na de finish was, waren de meesten gelukkig al snel vergeten. Maar dat moet volgend jaar wel beter!

erepodium meisjes 3 kilometer

Erepodium meisjes 3 kilometer, met van links naar rechts Nikita de Lange, Nathalie Slabbekoorn en Lisanne van Gelederen.

Zo’n negenhonderde lopers waren zaterdagmorgen naar de Vlissingse Zeilmarkt gekomen om mee te doen aan de PZC Familieloop. Onder hen veel beginnende atleten, een van de belangrijkste doelgroepen bij dit evenement. Een hoogtepunt vond ik de binnenkomst van de laatste loper op de 3 kilometer, een 66-jarige man uit Vlissingen die na hartproblemen toch weer was gaan hardlopen. Van pure vreugde dat hij de finish had gehaald, kuste hij na de finish de Vlissingse grond.

Erepodium jongens 3 km

Erepodium jongens 3 km, met van links naar rechts Sergio Harinck, Wouter Verstraate en Maarten Folmer.

En ook Stephanie Gouwens, de Goese die in de PZC vertelde over haar ziekte ME, haalde de streep. En hoe! Meteen na haar finish kon ze speaker Fed Rabout vertellen over haar problemen, haar zware trainingen en haar sportieve succes van zaterdag. Als je dit soort mensen hun verhaal hoort vertellen, besef je weer eens hoe blij je moet zijn dat je zelf gezond bent. Dat je dat dat moet koesteren, dat het niet de normaalste zaak van de wereld is. Natuurlijk werd ook de inmiddels 88-jarige Cor de Voogd geïnterviewd. Hij haalde weer gewoon de finish van de 10 kilometer.

Podium vrouwen 10 km

Podium vrouwen 10 km, met van links naar rechts Bianca de Regt, Carolien van de Kreeke en Gertrud van Noorden

Maar er waren ook toppers, zoals de Belg Anthony Pochet die de halve marathon in een knappe tijd van 1.10.51 won, en Anjolie Engels uit Middelburg, die op dezelfde afstand bij de vrouwen onaantastbaar was in 1.23.30. De tien kilometer werd bij de mannen een prooi voor Erwin Adan, de Vlisisnger die lang worstelde met Pfeiffer en nu slechts 33 minuten en 45 seconden over het traject Zeilmarkt-Zeilmarkt deed. Bij de vrouwen won laatbloeier Carolien van de Kreeke uit Serooskerke. Bij de 3 kilometer speelde de jeugd de hoofdrol. Bij de jongens was Wouter Verstraate uit Westkapelle zoals verwacht het snelst. Bij de meisjes won Nathalie Slabbekoorn uit Kapelle.

Podium mannen 10km

Podium mannen 10km, van links naar rechts Ronnie Overgaauw, Erwin Adan en Remy Vasseur.

Iedereen die meegeholpen heeft de Familieloop weer tot een succes te maken: hartelijk bedankt. Frank Stienenbosch van het Arsenaal-theater, Anton Vael van Dynamica, speaker Fred Rabout, geluidsman (en mede-huldiger) Sjaak Sinke, alle vrijwilligers, de mannen van Racetimer (tijdwaarneming), de gemeente Vlissingen, alle deelnemers en hun supporters en iedereen die ik nog vergeten ben.

Het podium van de halve marathon bij de mannen

Het podium van de halve marathon bij de mannen, van links naar rechts Erwin van de Broeke, Anthony Pochet en Maarten Harthoorn.

 

En kijk nog eens op de website van de PZC voor de uitslagen, verslagen en foto’s. Fotograaf Robert de Jonge heeft nagenoeg alle deelnemers vestgelegd.De foto’s zijn gratis  te downloaden.

Podium vrouwen halve marathon

Podium vrouwen halve marathon, links Krista Vaes, rechts Suzanne Bosschaert.

 

Anjoilie Engels, de winnares van de halve marathon, moest snel door naar Duitsland en stond daarom niet op het podium.

Anjoilie Engels, de winnares van de halve marathon, moest snel door naar Duitsland en stond daarom niet op het podium.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s