Hoog bezoek

door Koen de Vries

Never a dull moment tijdens de bejaardentrainingen op de stadsgewestelijke atletiekbaan. Kwam begin december sinterklaas onverwacht op bezoek na de training van de GOLD-groep van Dynamica, vandaag werden we plotseling bezocht door een ooievaar. De vogel streek neer op een lichtmast boven de baan en keek belangstellend toe hoe de laatste atleten op leeftijd hun rondjes draaiden.ooievaar1    

Bij die laatsten hoorden Jan Bostelaar en John Guequièrre. Zelf hadden ze niks in de gaten, maar de ooievaar volgens mij wel. Draaide hij zijn hoofd niet mee wanneer de twee atleten voorbijkwamen? Ik dacht te zien van wel.ooievaar2

Wel opmerkelijk dat een ooievaar belangstelling had voor trimmers zoals wij. Aan het begin van de trainingen worden door trainer Piet Beijer weliswaar allerlei familiare zaken medegedeeld, maar die gaan alleen maar over ziektes, blessures (zoals bij Piet zelf) en soms nog ergere ongemakken. Over geboortes is in mijn bijzijn (sinds begin december) nooit gesproken. Als ik de ooievaar was zou ik nog eens later op de dag terugkomen.

Voor niemand van ons was de ooievaar bang. De klepperaar vertrok pas toen een paar meeuwen hem van zijn hoge staanplaats wilden verdringen. Met enige tegenzin vertrok hij naar Middelburg,  volgens mij richting Rustenburg.

Advertenties

One thought on “Hoog bezoek

  1. Bejaarden trainingen? Dat begint na de 80 bij ons.
    Beetje dimmen jonkie. Je bent nog maar net ontsnapt aan die ooievaar. Overigens zitten er genoeg baby konijntjes op en rond de baan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s