Trail by the Sea

Van de stichting Sportpromotion Zeeland kregen we een uitgebreid persbericht over de Trail by the Sea.
RENESSE – Zondag 23 februari a.s. staat alweer de derde editie van Trail by the Sea op het programma. Dit jaar zullen rond de 500 deelnemers om 12.00 uur vanaf strandpark De Zeeuwse Kust in Renesse van start gaan om deze zware trailrun van ruim 40 kilometer op de Kop van Schouwen te lopen.
Onder de deelnemers staan vele atleten die in diverse trailloopwedstrijden hun sporen reeds verdiend hebben, waaronder enkele uit België en Frankrijk. De winnaar en winnares van vorig jaar zijn ook van de partij, Pascal van Norden uit Gouda en Irene van Kinnegem uit Den Haag. Óók Sebastien Schletterer, Tim Pleijte en Leonie Ton uit Zeeland zullen aanwezig zijn.
Ondanks de wilde verhalen die vorig jaar na de trail de ronde deden – gelopen onder zeer zware winterse omstandigheden – stond na enkele weken de teller al op 600 inschrijvingen. Reden voor de organisatie, Sportpromotion Zeeland om de inschrijving al vroegtijdig te sluiten. Immers er wordt ook gelopen op plekken waar te grote groepen atleten gelijktijdig ongewenst zijn.
Net als voor de vele stoere mannen en vrouwen die het aandurven om ook dit jaar weer dit huzarenstuk te volbrengen, gaat er ook voor de organisatie geen golf te hoog! In vergelijking met vorig jaar hebben zij het parcours komende vanaf – en eindigend op strandpark De Zeeuwse Kust in Renesse drastisch aangepast omdat zij vinden dat deze trail voor iedereen een uitdaging moet zijn en blijven, ook voor de atleten die hier uit de buurt komen en het gebied min of meer kennen. Deze geplande verandering bestaat uit het omgekeerd lopen van de route ten opzichte van vorig jaar en de verlenging van het parcours, tot aan het keerpunt bij paviljoen Duinzigt op de rotonde Westerschouwen tot een afstand van ruim 40 kilometer. De laatste weken is de organisatie door niet voorziene omstandigheden tot het laatste moment aan toe gedwongen geweest om het parcours, met name in het bos van Westenschouwen nogmaals diverse keren aan te passen. Door het kappen van bomen rond de uitkijktoren aan het einde van de
A. van de Weijdeweg zijn diverse geplande trailpaden in het parcours onbegaanbaar geworden, niet trailvaardig of te onveilig bevonden door de organisatie.
Echter elk nadeel blijkt ook hier weer zijn voordelen te hebben. Met het verdwijnen van stukken bos zijn diverse trails bloot komen te liggen, die de vergelijking met sommige trailpaden in de Ardennen ruimschoots aan kunnen.
e weersomstandigheden zullen dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet zo bar zijn als in 2013, maar de Dalternatieven die de organisatie hiervoor heeft bedacht zullen de 3e niet minder zwaar maken. Zij denken zelfs zwaarder! De traillopers zullen dit zondag de 23e aan het eind van de middag zeker gaan bevestigen.
De organisatie heeft er wel voor gezorgd dat de deelnemers op een tropische manier door Xammeramme verrast worden bij de start, het keerpunt en de finish om deze fantastische tocht, over het strand, duin- en modderpaden, het doorwaaden van plassen en pittige beklimmingen in het bos uiteindelijk tot een goed einde te volbrengen.

DEELNEMERS
Uit het hele land komen de deelnemers aan deze trail naar Schouwen-Duiveland, maar ook van buiten de landsgrenzen. Opvallend is het grote aantal Belgen dat in februari 2014 de oversteek maakt van de Wester- en Oosterschelde. In hun kielzog nemen zij de Fransman, Michel Verhaeghe mee uit Wambrechies, nabij Lille. Deze loper heeft al menige zware trailwedstrijd op zijn naam staan.
Uit eigen land staat de winnaar van de 2e editie van Trail by the Sea, Pascal van Norden uit Gouda weer op de lijst, evenals de winnaar van de korte versie van Trail by the Sea (20KM), Tim Pleijte uit Zoutelande , die zich zich helemaal heeft toegelegd op trailrunning. Ook Sebastien Schletterer
uit Middelburg, winnaar van de eerste editie van Trail by the Sea en drievoudig winnaar van de Kustmarathon zal van de partij zijn in voorbereiding op de Rotterdam marathon.
Uit de Rotterdam en omgeving hebben zich vele lopers aangemeld om de zware trail op de Kop van Schouwen te komen lopen, waaronder ook de fervente trailrunner, Ronnie Duinkerken. Dit terwijl hij onlangs nog liet weten dat het lopen door het mulle zand niet zijn favoriete bezigheid is.
Namen bij de mannen, die opvallen, wat betreft hun resultaten gelopen in diverse wedstrijden, zijn: Vincent Langendam, Hendrik Ido Ambacht | Robert Willemse, Berkel en Rodenrijs | Johnny Ravia, Zierikzee | Rik Wolswinkel, Woudenberg | Raymon van den Berg, ‘s-Hertogenbosch | Michel Buijck,
Biervliet | Aaike De Wever, Gentbrugge BEL | Tim De Vilder, Wingene BEL | Ralph Apeldoorn, Beverwijk | Jeroen Machielsen, Nijverdal | Kevin Cnudde, Oostakker BEL (Winnaar nighttrail Zoutelande 2013) | Jan de wilde, Nisse | Alwin Vermeulen, Kwadedamme.
Bij de vrouwen staat de winnares van de 2e editie van Trail by the Sea, Irene van Kinnegem uit den Haag weer op de deelnemerslijst. Verder de uit Nijmegen afkomstige Heleen Plaatzer, in 2012 6e vrouw overall in de Marathon van Rotterdam in een tijd van 2:31:48. In juni van dit jaar moest ze in
de Halve van Renesse jammer genoeg uitstappen met een rugblessure. Ook de winnaressen van de Kustmarathon Leonie Ton uit Zierikzee (2009) en Ilonka van den Hengel (2010/2011) staan op de lijst.
Voor elke deelnemer draagt Sportpromotion Zeeland een bedrag af aan de natuurorganisaties van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. De laatste organisatie schenkt op haar beurt tijdens de prijsuitreiking 10 jaarabonnementen om te verloten.

23 februari 2014

Start om 12.00 uur vanaf het strand t.h.v. strandpark De Zeeuwse Kust aan de Helleweg 8 in Renesse.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s