Nieuwe gastbloggers

De auteurs van het boek met Gerard Nijboer.

De auteurs van het boek met Gerard Nijboer.

Vanaf deze week zullen er op dit blog regelmatig bijdragen verschijnen van twee nieuwe gastbloggers. Het zijn Hans van Dijk en Ron van Megen, de auteurs van het hardloopboek Het geheim van hardlopen, waarover eerder al een artikel verscheen op dit blog. Het boek werd een heuse bestseller. Ze zullen onder meer tips geven over hoe je je het beste kunt voorbereiden op een marathon en de Kustmarathon in het bijzonder.

Hieronder stelt het duo zich voor en maakt wat promotie voor hun boek:
Het Geheim van Hardlopen
Ben je je aan het voorbereiden voor de Kustmarathon en wil je ook slimmer trainen en meer weten over de invloed van looptraining, voeding, gewicht en nog veel meer? En wil je weten hoeveel langzamer je loopt door het zand en de duinen en wat voor invloed de wind langs de kust heeft?
Dan moet je beslist Het Geheim van Hardlopen kopen en lezen. In dit boek worden alle factoren ontcijferd die van belang zijn voor hardlopen en een goede conditie. De invloed van alle factoren wordt helder en op populaire wijze uitgelegd aan de hand van praktijdvoorbeelden. Met het geheim van hardlopen kan de lezer, net als de auteurs, 20% fitter, gezonder en sneller worden.
Het is geschreven door emeritus hoogleraar Hans van Dijk en Ron van Megen, beiden Delfts ingenieur en levenslang hardloper. Zij besteden ook ruimschoots aandacht aan het plezier dat ze beleven aan het hardlopen in de mooie buitenwereld. Het boek is rijk geïllustreerd en staat boordevol informatie. Het Geheim van Hardlopen is het ultieme hardloopboek voor iedere recreatie-, prestatie- en wedstrijdsporter én voor hun coaches.

Meten is weten

In 57 hoofdstukjes worden alle geheimen van hardlopen en een goede conditie onthuld, zoals:
• Hoeveel langzamer word je als je ouder wordt?
• Hoeveel sneller word je als je optimaal traint?
• Hoeveel sneller word je als je afvalt?
• Hoe moet je optimaal trainen?
• Wat is de invloed van voeding en supplementen?
• Wat is de invloed van je loopstijl?
• Wat is de invloed van tegenwind?
• Hoeveel langzamer ga je door het zand?
• Hoeveel tijd kosten heuvels en duinen?
• Wat is de invloed van je hartslag?
• Wat is het effect op je gezondheid?

De lezer kan zijn eigen conditie meten en voorspellen en de invloed van alle factoren berekenen met de calculators van http://www.hetgeheimvanhardlopen.nl.

Reacties en recensies
Het boek is lovend ontvangen door vele prominenten, onder wie Gerard Nijboer, de winnaar van de zilveren medaille bij de OS van Moskou. Ook verschenen vele positieve recensies in kranten, in tijdschriften en op hardloopwebsites en werden de auteurs uitgenodigd om columns te schrijven en spreekbeurten te houden. Daarnaast verschijnen er vrijwel dagelijks enthousiaste reacties van lezers op http://www.hetgeheimvanhardlopen.nl: de website wordt dagelijks bezocht door vele honderden geïnteresseerden, die de calculators gebruiken of een reactie geven.

2-Wekelijkse column op PZC-weblog
In de komende maanden zullen de auteurs in een vaste blog op PZC-weblog Op weg naar de Kustmarathon telkens de invloed van een ander aspect op je tijd uitleggen.

Hans van Dijk en Ron van Megen
http://www.hetgeheimvanhardlopen.nl
ISBN: 978-90-821069-0-9
Prijs: € 19,95
Verkrijgbaar in de boekhandel,
tevens te bestellen (zonder verzendkosten) via http://www.hetGeheimvanHardlopen.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s