Rumoer na afloop Serious Request Run

De start van de snelste serie van de Serious Request Run.

De start van de snelste serie van de Serious Request Run.

door Maurice Steketee
De jury was al naar huis, de tijdwaarneming had z’n spullen al ingepakt en toen was daar ineens Arjan Schotanus met een onthullende foto. Wat bleek: Erwin Harmes, de overtuigende winnaar gisteravond van de tweede editie van de Serious Request Run op de atletiekbaan in Vlissingen, had niet het juiste traject afgelegd. Hoe kan dat nou?, hoor ik u denken. Er werd gelopen op een baan, dus dat kan niet misgaan. Maar niets was minder waar. Door een stormachtige wind die op volle kracht blies, werd Erwin Harmes halverwege de 3000 meter van de baan geblazen door een rukwind. Het overtuigende bewijs werd geleverd door de foto van Schotanus, waar duidelijk op zichtbaar was dat Harmes een voet (en misschien wel 2) buiten de baan zette.

Harmes buiten de baan geblazen. foto Arjan Schotanus

Harmes buiten de baan geblazen. foto Arjan Schotanus

Wim van Sparrentak, de nummer twee, was onverbiddelijk en er als de kippen bij: ,,Die Harmes moet gediskwalificeerd worden!”, zei hij lachend. Harmes: ,, Maar dit is geen NK hoor!” En zo ging het nog even door onder het genot van… Omdat de uitslagenman al naar huis was en de jury al aan de bar zat bleef Harmes als winnaar staan, tot grote ‘teleurstelling’ van Van Sparrentak, die naar eigen zeggen ook al door Harmes de bossen in was gereden na de Aagtekerkerun op de terugweg, rond 23.00 uur, naar huis.De quiz

De quiz

Overigens deden beide ‘kemphanen’ gisteravond na afloop samen gebroederlijk mee aan de Atletiekquiz. Hoge ogen gooiden het duo Harmes/Van Sparrentak niet. Zelfs een van de vragen waar ze zelf in voor kwamen werd foutief beantwoord. De overwinning ging naar de broers Van de Veire, die voor de derde keer op rij lieten zien veel atletiekkennis paraat te hebben. Het belangrijkste moment van de avond was echter het bedrag dat opgehaald was voor Serious Request: bijna 3800 euro! Het bedrag hebben we vanochtend al hardlopend door de regen en de wind van Middelburg naar het Glazen Huis in Oostkapelle gebracht.

Advertenties

One thought on “Rumoer na afloop Serious Request Run

  1. Een geweldige avond! Wat een mooie opbrengst. Een pluim voor de jeugd die alleen al ruim € 2100 ophaalde. De kerstmannenloopVlissingen € 300. De rest door inschrijven senioren en de verloting. Iedeen bedankt voor de bijdrage en de deelname.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s