Hardlopen rond kerst

In de PZC kon u deze week al een overzicht vinden van alle loopjes rond, tijdens en na de kerst. We zetten ze nog even op een rij:
* vr 20 dec. Kerstmannenloop. Vlissingen 2,5, 5, 7,5 km. Wandeltocht http://www.dynamica-sport.nl/
* za. 21 december Aagtekerkerun Aagtekerke e.o. 7 en 13,8 km, jeugdrun http://www.mcdepekelinge.nl/aagtekerkerun/
* za. 21 december Zeeland Supply Olympia Run Terneuzen 5, 10, 15 km, kidsrun http://www.mhcolympia.nl
* zo. 22 december. Kerstmannenloop. Goes. 1,5 , 3, 6 of 9 km. http://www.kerstmannenloopgoes.nl/

* ma. 23 december Serious Request Run Middelburg 3000 m, jeugdloop http://www.dynamica-sport.nl/
* do. 26 december. Kerstloop. Dishoek 5 en 9 km http://www.dynamica-sport.nl/
* vr. 27 december. Kerstloop. Breskens 5,5 en 10,6 km, jeugdlopen http://www.sspzvl.nl/

* za. 28 december Stelleplas Kerstloop. Heinkenszand. 4500 en 7500m, jeugdloop. http://www.atletiekzeeland.nl

* za. 28 december Eindejaarscross. Axel. 3,2, 6,4 km, 9,6 km, jeugdloop. http://www.sspzvl.nl/

* di. 31 december Tankloop. Dishoek. 5,10 en 20 km. http://www.dynamica-sport.nl/
* di. 31 december Sylvestercross. Cadzand. 2,1 – 4,2 en 10,5 km, jeugdlopen http://www.avdewielingen.nl

* vr. 3 januari. Ondoloop. Sint Laurens. 4,4 en 7km, jeugdloop. http://www.atletiekzeeland.nl
* za. 4 januari. Jeff Thuy Memorial. Heikant. 3, 5,4 en 12,2 km. Jeugdloop. http://www.atletiekzeeland.nl

* za. 4 januari. Wallenloop. Goes. 7560 m, jeugdlopen. http://www.av56.nl

* zo. 5 januari. Scheidsrechtersloop. Vlissingen. 4000 en 7800 meter. http://www.dynamica-sport.nl

Advertenties

2 thoughts on “Hardlopen rond kerst

  1. LAATSTE STAND VAN ZAKEN STELLEPLAS KERSTCROSS

    We zijn nu ruim 4 dagen voor de cross en het aantal voorinschrijvingen is
    groter dan normaal. Gewoonlijk schrijven veel atleten pas op de laatste dagen in, omdat ze eerst de weersvoorspelling afwachten of hoe het bij de kerstloop is gegaan. Er zal dus voor vrijdag nog wel iets bijkomen en dan natuurlijk alle inschrijvers nog, die helemaal tot zaterdag wachten. De aangekondigde belangstelling uit België wordt in ieder geval bevestigd. ACSS uit Stabroek staat al met ruim 20 atleten, van heel jong tot al redelijk op leeftijd, op de deelnemerslijst en daar komen er nog bij. Sommige kleintjes twijfelen nog vanwege de afstand. Als organisatie besloten we vorige keer om nog maar één jeugdloop over 1500 meter ( voor al deze groepen een tussenweg ) te organiseren, vanwege de matige opkomst. Bij voldoende deelname laten we de allerjongsten, dat zijn de C en B pupillen, apart starten over ongeveer 1000 meter. De A pupillen en de D,C junioren lopen dan wel de aangekondigde 1500 meter Deze optie van splitsen staat overigens op de uitnodiging vermeld. Het moeten dan wel groepjes zijn van minimaal ongeveer 7 á 10 deelnemers. Hardlopende dames zonder ervaring op de cross, maar die dit toch eigenlijk wel eens zouden willen proberen, moeten niet twijfelen om mee te doen. De afstand van 4500 meter is te doen, ook al kan het door de omstandigheden behoorlijk pittig worden, maar je loopt echt niet moederziel achteraan. Er staan dames ingeschreven, die vroeger behoorlijk konden lopen, maar nu vanwege de leeftijd voor deze afstand 30 to 40 minuten nodig hebben. In de Belgische crossen staan regelmatig 60 dames ( inclusief masters ) aan de start voor een cross van slechts 3 km en daar zijn alle niveaus vertegenwoordigd. Bij de mannen hopen we op deelname van in ieder geval de toppers uit Zuid-Beveland. De anderen zijn uiteraard ook van harte welkom. Het parcours is bijna hetzelfde als afgelopen jaar. Alleen zijn een paar erg smalle passages vervangen door bredere stukken. Voorinschrijving wordt op prijs gesteld i.v.m. aanschaffen naturaprijsjes, maar kan ook ter plaatse vanaf 11.45 uur tot een half uur voor jouw wedstrijd. Tot slot nog een flauwe Jan Roose opmerking: Ook bij erg slecht weer dienen startnummers zichtbaar gedragen te worden op de borst. Maar slechter als vorig jaar kan bijna niet, dus waarschijnlijk geen probleem.

  2. Eerste kerstdag 2013 is voor mij eigenlijk een extra zondag, maar dan zonder sport op de televisie. Wel met een stukje taart bij de koffie en vanavond iets meer aandacht voor het eten, maar zeker geen overdadigheid. Vanochtend een geslaagde veldlooptraining gedaan van ongeveer 50 minuten met het oog op zaterdag. Aannemende dat ik vanwege de organisatie mee kan lopen natuurlijk. Er waren trouwens veel mensen aan het hardlopen, maar dat zal wel door het mooie weer komen. Voor zaterdag geven ze gelukkig ook redelijk weer af. Maar wat doe je dan de rest van de middag, want mijn voorbereiding voor het kerstdiner is al klaar. Ik had verwacht een deel van de middag te besteden aan het verwerken van inschrijvingen. Vanaf afgelopen weekend liep het voor Jarocrossbegrippen behoorlijk goed, maar helaas zie ik vandaag weinig aanmeldingen op mijn schermpje. Ze zullen het toch niet vergeten? Het zonnetje schijnt echter nog steeds en er is weinig wind, dus ga ik nog maar een uurtje weg op de crossfiets. Morgen en vrijdag kan ik ook nog startnummers uitdelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s