Inschrijving Trail by the Sea 2014 loopt voortvarend

foto Wencke Kazemier

foto Wencke Kazemier

We ontvingen een persbericht van Sportpromotion Zeeland over de Trail by the Sea.

RENESSE – Vijf weken na de opening om voor in te schrijven voor Trail by the Sea, een zware trailrun van ruim 38 kilometer op de Kop van Schouwen, staat de teller op 516 deelnemers!

Ondanks de wilde verhalen die na de 2e editie, gelopen onder zeer zware winterse weersom-standigheden, de ronde deden is het voor de trailrunners blijkbaar geen rede geweest om zich tweemaal te bedenken alvorens opnieuw in te schrijven. Blijkbaar is voor deze stoere mannen en vrouwen geen golf te hoog. De organisatie, stichting Sportpromotion Zeeland stopt de teller bij 600 inschrijvingen, hetgeen zal resulteren in ongeveer 500 starters. Nieuw is dit jaar het keerpunt bij de Rotonde Westerschouwen. Vanaf het strand komen de lopers via de trap op de rotonde. Daar zullen Rode Kruis, toeschouwers, drankpost, en muziek de deelnemers verzorgen en aanmoedigen voor de grote uitdaging op hun terugweg naar Renesse.
Uit het hele land blijven de inschrijvingen binnenstromen, maar ook van buiten de landsgrenzen. Opvallend is het grote aantal Belgen dat in februari 2014 de oversteek maakt van de Wester- en Oosterschelde. In hun kielzog nemen zij de Fransman, Michel Verhaeghe mee uit Wambrechies, nabij Lille. Deze loper heeft al menige zware trailwedstrijd op zijn naam staan.
Uit eigen land staat de winnaar van de 2e editie van Trail by the Sea, Pascal van Norden uit Gouda weer op de lijst, evenals de winnaar van de korte versie van Trail by the Sea (20KM), Tim Pleijte uit Zoutelande van de partij zal zijn. Ook Sebastien Schletterer uit Middelburg, winnaar van de eerste editie van Trail by the Sea en drievoudig winnaar van de Kustmarathon heeft laten weten dat het in zijn planning past, in voorbereiding op de Rotterdam Marathon, mits hij blessurevrij blijft!

Uit de Rotterdam hebben zich al 26 lopers aangemeld om de zware trail op de Kop van Schouwen te komen lopen, waaronder ook de fervente trailrunner, Ronnie Duinkerken. Dit terwijl hij onlangs nog liet weten dat het lopen door het mulle zand niet zijn favoriete bezigheid is. Met het grote aantal trailers uit de havenstad laat zij de zeeuwse hoofdstad Middelburg net achter zich. De provincie Zuid-Holland is sowieso goed vertegenwoordigd met 181 deelnemers. Zeeland volgt met 131 lopers, daarna Noord-Brabant met 63 deelnemers.

Namen bij de mannen, die opvallen, wat betreft hun resultaten gelopen in diverse wedstrijden, zijn:

Robert Willemse, Berkel en Rodenrijs | Johnny Ravia, Zierikzee | Rik Wolswinkel, Woudenberg | Raymon van den Berg, ‘s-Hertogenbosch | Michel Buijck, Biervliet | Aaike De Wever, Gentbrugge BEL | Tim De Vilder, Wingene BEL | Ralph Apeldoorn, Beverwijk.

Bij de vrouwen staat de winnares van de 2e editie van Trail by the Sea, Irene van Kinnegem uit den Haag weer op de deelnemerslijst. Verder de uit Nijmegen afkomstige Heleen Plaatzer, in 2012 6e vrouw overall in de Marathon van Rotterdam in een tijd van 2:31:48. In juni van dit jaar moest ze in de Halve van Renesse jammer genoeg uitstappen met een rugblessure. Ook de winnares van de Kustmarathon 2010, Ilonka van den Hengel staat op de lijst.
De organisatie hoopte voor de 3e editie drievoudig winnares van de Halve van Renesse, Anjolie Wisse-Engels uit Middelburg ook aan de start te krijgen. Zij heeft echter laten weten de ruim 38 kilometer trail voor nu te veel te vinden en de voorkeur te geven aan wedstrijden tot 25 kilometer. Ze zet Trail by the Sea dus niet op haar lijstje. Ook Vanessa Hartman uit Brielle, winnares van de korte versie van Trail by the Sea in september jl. over 20 kilometer laat verstek gaan wegens een geplande vakantie. Uiteraard is ook de winnares van de 1e editie, Marlies Kort uitgenodigd om deel te nemen. Zij heeft vanuit Curaçao laten weten Trail by the Sea mee te nemen in haar planning van wedstrijden en doelen in 2014 en laat het te zijner tijd weten of zij daadwerkelijk deelneemt aan de prachtige trailrun op de Kop van Schouwen, ooit haar thuishaven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s