Even bellen met…. Huub van Noorden

foto Martijn Lavooij

foto Martijn Lavooij

door Maurice Steketee
Huub van Noorden werd zaterdag winnaar van de Kustmarathon. Vanmiddag had ik de Goesenaar aan de telefoon om even terug te kijken op zijn zege en om het over een nieuwe wedstrijd te hebben: de Nighttrail by the Sea.

Van Noorden liet weten dat-ie ontzettend veel reacties heeft gekregen op zijn toch enigszins verrassende overwinning in de elfde editie van de Kustmarathon. ,,Ik heb er een hoop vrienden bij”, liet de jongste winnaar ooit lachend weten. ,,Ik heb heel veel bossen bloemen gehad en veel vriendschapsverzoeken op Facebook.” Dinsdagavond werd hij door zijn clubgenoten van AV56 gehuldigd en toegesproken door de burgemeester van Goes.

Zijn eerste rondje hardlopen heeft hij er inmiddels alweer opzitten. ,,We zijn druk bezig met de organisatie van de Nighttrail by the Sea. Daarvoor heb ik maandag met Sjaak Brouwer het parkoers verkend.” De Nighttrail wordt volgende week vrijdagavond gehouden. Er staan al meer dan 100 hardlopers op de startlijst. Zij krijgen allemaal een lampje omdat de wedstrijd in het donker wordt gelopen.

Veel hardlopers vallen na de Kustmarathon in een zwart gat en Van Noorden en Brouwer wilden daar wat aan doen. „Het parkoers gaat ook deels over het parkoers van de Kustmarathon’’, vertelt Van Noorden.

Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 11 of 25 kilometer. De start is om 20.00 uur ‘s avonds in Zoutelande. Inschrijven kan via aeromad@zeelandnet.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s