Laatste nieuws (1) Mooi weer!!

door Koen de Vries

Weerman Peter Walraven heeft goed nieuws. De inwoner van Vrouwenpolder die via www.meteowallie.nl het Zeeuwse weer voorspelt, verwacht voor vandaag, zaterdag en zondag uitstekend Kustmarathonweer. De dag van vandaag begon weliswaar met regen, maar die is inmiddels weg en de zon schijnt. Als aan het eind van de middag de vrouwen aan de Ladiesrun beginnen is het half bewolkt en droog, liefst 21 graden en is de wind gekrompen naar zuidwest 3. 
De zaterdag begint voor de moutainbikers grijs en bewolkt. Het blijft wel droog. Later op de dag laat de zon zich meer zien en wordt het 17 a 18 graden. De wind komt uit het noordwesten kracht 3 a 4. Dat is niet zo gunstig de hardlopers. Als ze over het strand van Vrouwenpolder naar Oostkapelle lopen, is het al hoog water en dat zal door de wind nog een beetje extra opgestuwd worden.

Zondag wordt de mooiste dag van het weekeinde. De dag begint met nevel en mist, maar als die opgetrokken is, wordt het steeds zonniger. Het kwik gaat naar 18 a 19 graden en de wind komt dankzij een hogedrukgebiedje ten zuidwesten van ons uit variabele richtingen kracht 2 a 3. Geweldig wandelweer dus!

Verkeershinder

Deelnemers en bezoekers van de Kustmarathon die naar Zeeland komen via de N59 moeten zaterdag rekening houden met extra reistijd. Er zijn wegwerkzaamheden op de N59 tussen Nieuwerkerk richting Zierkzee. Het verkeer wordt omgeleid via de parallelwegen.
Op de Oosterscheldekering is zaterdag tijdens de Kustmarathon van 12.00 uur tot 14.00 uur een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur van kracht. Bezoekers worden met tekstwagens verwezen naar parkeerplaatsen.

Wie via Vlissingen naar Zoutelande rijdt, moet rekening houden met een omleiding. De weg van Vlissingen naar Koudekerke is dicht.

Wel en niet

Marianne de Kok doet vandaag niet mee aan de Ladiesrun, meldt ze op twitter. De meervoudig winnares van de 10 kilometer wordt gehinderd door een zware verkoudheid.
Leonie Ton doet wel mee aan de marathon. Facebook werd gisteren opgesierd door een foto van haar voet. Die zag er behoorlijk blauw uit. Ze was uitgegleden in het zwembad. De zwelling is inmiddels weg, Ton loopt gewoon mee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s