Kustmarathon is erg populair in Kapelle

Ze waren de afgelopen dagen in groten getale op Facebook en Twitter te zien. Zo’n beetje iedereen die over drie weken meedoet aan een van de onderdelen van de Kustmarathon vond deze week zijn startnummer in de brievenbus, maakte er een foto van en postte ‘m op sociale media. De marathonkoorts loopt op.

Opvallend veel startnummers voor de hardloopmarathon werden dit jaar naar Kapelle opgestuurd. Vanuit de Bevelandse plaats zullen liefst 37 atleten zich op 5 oktober bij de start in Burgh-Haamstede melden om de oversteek naar Zoutelande te maken. Ook vorig jaar was de hardloopmarathon er al populair en haalden 28 Kapellenaren de finish. In de plaatsen die de Kustmarathon aandoet zijn er grote verschillen in het aantal lopers dat gaat starten. Vooral het verschil tussen Oostkapelle en Westkapelle valt op. Beide Walcherse badplaatsen hebben ongeveer evenveel inwoners (Westkapelle: 2677, Oostkapelle: 2438), maar Westkapelle telt meer dan twee keer zoveel Kustmarathonlopers (34 tegen 15). Dat komt vooral omdat Westkapelle veel hardlopende vrouwen telt. Met een score van elf is dat er zelfs nog één meer dan Vlissingen, waar tien marathonvrouwen starten. Ook de lage score voor startplaats Burgh-Haamstede (4356 inwoners) is opvallend. Serooskerke (1760 inwoners) heeft bijvoorbeeld zelfs nog twee lopers meer aan het vertrek: 17 tegen 15.

De strijd tussen België en Duitsland is vooralsnog gewonnen door de Oosterburen: 79 tegen 75. Het aandeel buitenlandse atleten groeit ook dit jaar. Bijna negen procent van alle marathonlopers komt inmiddels van over de grens. Voor de marathon hebben zich in totaal 1862 lopers ingeschreven.

Meer over de Kustmarathon in de zaterdageditie van de PZC, waar u precies kunt zien hoeveel lopers uit welke plaatsen komen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s